Florence Valentin

Datum: Fre 24/08 2007
Kostnad: 100 Riksdaler

Florence Valentin med frontman Love Antell i spetsen har satt många unga hjärtan i brand med hjälp av sin svärmande, atittydstinna, besjälade indiepunk. Trumpeter, kaos och ren och skär glädje trängs i Stockholmska Florence Valentins ibland Dexy’s Midnightrunners-esquea kompott där kärleken regerar och ingenting är omöjligt. Falsettsång, handklapp, ett virrvarr av instrument och sextiotalssouliga harmonier gör denna indiesoulorkester till förmodligen landets mest oförfalskade, tvättäkta och helt enkelt mesta. Extra allt!

Underfundiga Antell har ett flertal gånger gjort kritiska och välnyanserade uttalanden i dagspressen om sin syn på samtiden; hur han avskyr Stockholms mediedyrkande kulturelit och hur han önskar att det inte gick att paketera och sälja ungdomskultur. Det är med dessa åsikter och insikter i bagaget som Florence Valentin levererar texter som får den mest blåögda lyssnaren att tänka till.

I juni 2007 släpptes Florence Valentins andra fullängdare ”Pokerkväll i Vårby Gård” (Mistlur/MNW/Bonnier Amigo), en skiva som inte bara blir alla somrars självklara soundtrack utan även din nästa och bästa anledning att kravla dig ur sängen varje morgon.

kolla in www.pucka.se och lyssna av www.myspace.com/florencevalentin.

Prima diskjockeys runt om hela huset denna kväll! I Källaren spelar Markus Magnusson estherfrontman och försäkringshaj blandade dansbitar med tyngdpunkten på indie och rock. På Werandan bjussar Daniel på Vinylbaktakt och redig hipåhop, dvs riktigt gammal sådan. Och uppe i bistron bjuds det litte tuffare rockbitar av och med Lisa Bünger från Alvesta Klisterfabrik. Något för alla, kanske även för dej?