Dan Fägerquist kl 20 mm

Datum: Fre 10/08 2007
Kostnad: 100 Riksdaler

Werandan öppnar kl 18 denna stora helg. Dubbla Glada Timmar med andra ord!

Om någon mot all förmodan skulle ledsna på Karl-Oskarfestivalen, kom istället ner till Werandan och njut GRATIS Konsert med denne succétrubadur kl 20. Eller nöj dej med det kortare setet vid elvablecket – och betala surt! Välkommen!

För inte länge sedan uppträdde göteborgsbandet Volodja här och spelade då en rykande samling Vysotskij-hits. Tro det eller ej, men nu kommer en helt annan kille och framför musik av samme ryske folksångare, på ett helt annat sätt. Texten nedan ger kanske en förklaring till varför just denne Vysotskij är så het just nu…

Det är drygt tjugofem år sedan som den ryske skådespelaren och vissångaren Vladimir Vysotskij (1938-1980) gick bort efter ett kort och intensivt liv. Farlig för regimen men älskad av folket, underground och på samma gång folklig, mytomspunnen men ändå vidöppen. Han skrev över 600 sånger. Få av dem gavs ut av myndigheterna men spreds ändå, på privatinspelade, piratkopierade kassettband och blev den lilla människans röst.

Den svenske vissångaren Dan Fägerquist (f. 1974) har tidigare släppt två skivor med Vysotskijs sånger översatta till svenska och gjort flera rosade turnéer tillsammans med grupperna ELDSJÄL och KRÅKORKESTERN. Under 2007 gör han ett femtiotal konserter ensam på scen med sin gitarr. En avklädd, svidande och stark konsert med sånger om att finnas till.

Kolla in Danne på www.fagerquist.se/ och lyssna www.myspace.com/fagerquist.

Att mr T väljer låtarna i källaren innebär inte att det kommer att spelas schlagers att smutta en kopp fesljummet Earl Grey till. Nej, det mr T bjuder är snarare varm, innerlig motown, dansanta hip-hopstänkare och en handfull alternativrockhits, musik som lämpligen avnjutes till rågade bägare porlande pilsner, eller buteljer till bredden fyllda med vin!

I bistron bjuder samtidigt dj-paret Dea och Tennis en blandning av sånt de bara måste spela, tex Rolling Stones, Bob Dylan och Kalle Bah.