Christian Kjellvander

Datum: Ons 07/11
Kostnad: 195 Riksdaler

Dörrar 19.30, på scen 20. Förköp 195 kr släpps inom kort här.

Onsdagskonsert med en de luxe-favorit som varit borta från vår scen alldeles för länge.

Om Christian
I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.

Den 26:e oktober släpps Christian Kjellvanders nya skiva, som fått namnet Wild Hxmans. Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Kjellvanders nyfikenhet och aldrig sinande upptäckarlust är kärnan i den konstnärliga processen. “Ofta försätter jag mig i situationer och miljöer jag inte kan och inte förstår. Sen lyssnar jag, lär och försöker skriva.”

I väntan på att skivan släpps passar vi lämpligen på att njuta av “A Village: Natural Light” som Kjellvander släppte 2016:

Välkomna!