Tonbruket + Stamsällskapet▀

Datum: Tis 16/10 2018
Kostnad: 195 Riksdaler

Ett arrangemang i samklang med föreningen Jazz i Växjö. Ordinarie pris 195 kr. 50 kr rabatt till dig som är medlem i Jazz i Växjö. Förköp finns som vanligt här.

Stadens modiga jazzförening bjuder in till ännu en kväll av musik som gränsar till jazz men samtidigt inte låter sig beskrivas av någon genre. Vår egen bokare intygar att upplevelsen av just Tonbruket levande är en stor upplevelse, föra att inte säga sensation.

19: Stamsällskapet
Stamsällskapet är ett tribute-projekt av ungdomar från S:t Sigfrids folkhögskolas musiklinje. Gruppen gör egna tolkningar på kompositioner ifrån det svenska psykrockbandet Dungen. Efter ett långt år av enbart Be-bop känner sig eleverna, som de flesta går andra året på linjen, trötta och vill experimentera och utmana sig på andra håll än jazz. Dungen har länge varit en inspiration för basisten Martin Bengzon vars initiativ ledde till projektet. Gruppen består av:
Erik Hasselfeldt – Tvärflöjt
Melina Arnell – Violin
Oskar Nöbbelin – Piano/Orgel
Erik Liljeroth – Gitarr
Martin Bengzon – Bas
Isak Ribbnäs – Trummor

19.30: Tonbruket
Om bandet skriver Orkesterjournalens Patrik Sandberg:
“Tonbruket (Dan Berglund, Johan Lindström, Andreas Werliin och Martin Hederos) fortsätter att framgångsrikt bygga musikaliska världar influerade av flera olika genrer. Sedan bandet bildades 2008 har de lyckosamt kombinerat progg- och krautrocken från 70-talet, postrocken från 90-talet, jazz, en dos americana, folk, filmmusik och modern konstmusik till ett inspirerat eget tonspråk.”

Bandet är extra aktuellt för tillfället i och med släppet av liveskivan “Live Salvation” tidigare i år, vilken avnjutes genom ett klick på spelaren nedan.

Rockens mer grova estetik har effektivt kombinerats med jazzens lekfullhet. Ofta präglas stämningsbilderna i låtarna av en mörk underton. Efter fyra Grammisvinnande skivor fyllda med genrebefriad musik har Tonbruket vunnit många fans här hemma men även utomlands.

Varmt välkomna till en gränslös jazzkväll!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu