Vånna Inget + Vet Hut

Datum: Fre 11/05 2018
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar & 120 kr till hela huset från 22.

22.30: Vet Hut
Malmöbandet Vet Hut bildades 2013 då de 5 medlemmarna som kände varandra genom varandra helt plötsligt bestämde sig för att spela punk ihop. Hur det gick till vet en inte riktigt. Det var inga planer på att det skulle låta bra, bara att det skulle vara sång på svenska och att det skulle gå snabbt. 1 låt per rep skrevs till en början. Det upptäcktes dock att Vet Hut lät bättre än vad som trotts och soundet gick åt en blandning av punk och rock – rock´n´punk! Helt plötsligt befann sig Vet Hut i Tambourine Studios i Malmö för att spela in första EP:n Översittarjävlar.

P3-Rock spelade ett par av låtarna ett antal gånger och snabbt var 5 nya låtar skrivna för att återigen gå in i Tambourine Studios. Denna gången gick soundet mer åt det rockiga hållet, men det är fortfarande en tydlig Vet Hut-kärna. När EP till slut var färdigmixad så tyckte Vet hut att en LP var på sin plats. Översittarjävlar på sida A och nya EP:n Vafan! på sida B. Ett lysande koncept!

Besök gärna deras alledeles egen hemsida

23.30: Vånna Inget
Vånna Inget har sedan starten 2011 varit ett band som berört publik i både småstäder och metropoler. Karolina Engdahls poetiska texter har nått rakt in i hjärtat på publiken. Bandets förföriska popmelodier och en påtagande punkintensitet har gjort liveframträdanden till något helt annat än bandets studioinspelningar. “Vi tar alla minnen härifrån – en liveskiva” spelades in under 2016 på en turné där bandet förevigade sin kanske starkaste styrka, mötet med publiken.

Albumet släpptes tillsammans med en fotobok på 100 sidor där en majoritet av bilderna är tagna av Malmöfotografen Julian Emile Guedj som följt Vånna Inget på turné. Boken består även av en mängd bilder som tagits på bandet av konsertbesökare genom åren. Albumet släpptes på vinyl i tre färger; rosa, gult och vitt.

Vånna Inget finner ni även här!

Välkomna!