Releasefest: Zugspitze

Datum: Fre 04/05 2018
Kostnad: 200 Riksdaler

Zugspitze släpper nytt och bjuder in staden till releasefest!

200 kr INKL. nysläppt vinylalbum! Utan skivan avläggs 120 kr i entré. Dörrar öppnar 20.00.

21: Trio Sprängskiss
Med sitt senaste projekt tar sig Patrik Hörberg an sprängskissernas underbara värld. Det bjuds live-uppläsning av utvalda sprängskisser och projecering av desamma. Med sig har han musikerna Jakob Palmborg och Christian Rospigliosi som med sina instrument bygger ett maskinellt ljud i samklang med skisserna!

22 & 23.30: Zugspitze
Stadens alldeles egna psykhjältar Zugspitze släpper sitt nya album “Kalejdofoni”, självklart på Grammofonbolaget och i limiterad samt numrerad utgåva! Kom fira den nya musiken med dunder och brak!

De musikaliska vägarna för Bo Ströberg, Johan Sahlin och Martin Fahlgren korsades först i det löst sammansatta Konstnärskollektivet Kolon. När man bildade det som skulle bli Zugspitze var det utifrån en lust att spela musik med rötterna i det sena 1960-talets progressiva genrer. Med saxofonisten Kristian Larsson och organisten Chikako Yamashita fann de sitt sound.

För två år sedan kände de att de nått vägs ände och sökte sig istället till den fria improvisationen. Dagens Zugspitze bejakar båda uttrycksformerna: strikt arrangerade stycken varvas med partier där man följer stundens ingivelser. Zugspitzes scenframträdanden handlar inte om reproduktion utan om att våga låta sig överlämnas i händerna på musiken. Man vet aldrig var man hamnar.

Välkomna!