Bryggeripremiär x 2: Ryssby + Egnells

Datum: Fre 13/04 2018
Kostnad: 0 Riksdaler

Denna kväll blir det premiär för inte bara ett, utan två småländska bryggerier, ett från Eksjö och ett baserat i Ryssby.

Vi öppnar finrummet kl 17, tänder upp i vinkällaren och möblerar gillestugan. Bryggmästarna kommer stå bakom baren tills ölen är slut!

Ryssby Bryggeri
Stefan började brygga öl hemma i köket i Malmö för några år sedan. Efter en stugsemester utanför Ljungby valde vi att flytta upp till Småland från Malmö 2016. Här insåg vi att drömmen om ett bryggeri kunde förverkligas. Stefan började en utbildning i bryggeriteknik och förberedelserna för att starta upp inleddes. I februari i år kunde vi äntligen göra vår första testbatch och nu har vi vår första riktiga öl på marknaden! 

180220_ryssbybryggeri

Egnells Bryggeri
Gammalt och nytt på en och samma gång. Ölbryggning är en mångtusenårig konst och vi fortsätter brygga på traditionellt hantverksmässigt vis men med modern kunskap och förstklassiga råvaror. Våra öl är ofiltrerade och opastöriserade vilket inte bara främjar smak och karaktär utan även ölets hälsofrämjande egenskaper. Vårt bryggeri hittar du centralt i Eksjö som ligger i hjärtat av Småland. Nuvarande bryggeri har varit i drift sedan 2014, gamla Egnells Bryggeri slumrade in i mitten av 1950-talet. Som vi brukar säga här i Småland: “Vassego!”

logo