Hanna Järver + Mira Aasma

Datum: Fre 25/05 2018
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar 21.30, separat entré 150 kr till konserterna i källaren. Förköpsplåtar finner du precis här.

(Från kl 23 entré 100 kr för alla anländande till övriga huset, men efter konserterna, ca kl. 00 välkomnas gäster från ovanvåningen ner i källaren för dans till Dj Liotek.)

22 Mira Aasma
Efter att ha följt upp debut-EPn ”Stereoscope” med ett självbetitlat debutalbum i maj 2017 har Mira Aasma varit i ständig rörelse. En turné genom i Europa med datum i Österrike, Ungern, Tyskland, Danmark och Sverige; showcasegig på viktiga festivaler som Spot i Århus, Danmark och Xpo North i Skottland, samt uppträdanden på bland annat Uddevalla Solid Sound och We Are Sthlm i Kungsträdgården. Sessions för Keep The Heid, SoFar Sounds, Netsounds och I Love Sweden, och en hyllning av
Musikguiden i P3 för singeln ”Mirrors”. Ett extremt fartfyllt och upptaget år som nu följs av en experimenterande höst, på väg mot nästa stopp. När vi lyssnar på Miras music rör oss i det experimentella, mörka och dystopiska men samtidigt lika mycket i det lekfulla, uppspelta och utforskande. Dunkande bas möter fioler och körer, röster och ljud från vardagen letar sig
in igenom samplers och kommer ut i nya färger och former, det digitala och mekaniska möter det organiska.

23: Hanna Järver
På sin nya singel “Jävla 80-tal”, som släpps den 16:e februari, visar Hanna Järver återigen varför hon blivit prisad och hyllats som en av våra mest spännande nya textförfattare. Hon är hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig – allt på samma gång. I vardagsnära scener beskriver hon känslor och situationer med precision som får många av oss att känna igen sig. Eller som SKAP- juryn uttryckte det i samband med att de gjorde Hanna till en av årets stipendiater 2017: ”En electropopmästarinna som alltid är utlämnande men aldrig lämnar någon utanför.”

De ljudlandskap som bär Hanna Järvers omisskännliga prägel är en förunderlig omgivning att vistas i. Mjuka synthmattor byggs på med lager på lager-körer och gitarrslingor som tornar upp sig mot himlen. Jävla 80-tal är den andra singeln från hennes debutalbum som släpps i april 2018.

Som alla helgkvällar välkomnas besökare till spelningen att stanna kvällen lång och bearbeta sin konsertupplevelse med mingel och dans! Så kom, bara kom!