Klubb Matriarkat: Internationella Kvinnokvällen

Datum: Tor 08/03 2018
Kostnad: 0 Riksdaler

Temakväll i gillestugan av och med Klubb Matriarkat – för kvällen i samarbete med föreningen KLUBB och med stöd av Växjö Kommun.

Välkommen till en fantastiskt viktig helkväll med systerskap och pepp, i sann internationella kvinnodagen-anda. Kom som du är, så länge du är villig att lyssna och stötta! Och förhoppningsvis finns det ett och annat att ta med sig till framtiden. Hejdå fördomar! Hej visdomar och lärdomar!

Konferencier under kvällen är Signe Persson.

I vinkällaren kommer det vara feministiskt pyssel!

MATRIARKATSCHEMA

17.30 Dörrarna öppnas
med servering av mat & dryck. Alltså inte 17.00 som affisch felaktigt förmedlat.

18 #Metoo-uppläsning
av berättelser från kvinnor och icke binära bosatta i Växjö kommun.

19 Panelsamtal
med Växjös partipolitiker där kvällens berättelser utgör underlag. Moderator Karin Hopstadius – jämställdhetsdirektör på länsstyrelsen i Växjö.

20 Konsert – Justine Her
Producenten och musikern Justine Her gästar kvällen med sina egenkomponerade, dynamiska och folkinfluerade sånger. Förra året blev hon bland annat uppmärksammad av musiktidningen HYMN i samband med sina låtsläpp. På eventet spelas bland annat nysläppta singeln ”Right Into Bloom”.

21 Konsert – Garland
Garland är en multi-instrumentalist, live-loopartist och singer-songwriter från Stockholm. Ett musikprojekt på väg att ta form, där röst, instrument och digitala verktyg organiskt sammanfogas till en kalejdoskopisk helhet. Musiken präglas av både loop-ekvilibrism och ett fantastiskt låtskrivande. Garlands flyhänta, intrikata arrangemang bygger på starka melodier som bubblar av känslor. En förtrollande liveakt som för tankarna till Kate Bush, Andrew Bird och Björk.

Med en bakgrund inom såväl klassisk musik som i electronicabandet Tikkle Me (viola/kör) har Garland en bred bas för sitt utforskande av mötespunkten mellan akustiskt och digitalt. Debutsingeln “Antarctica” är planerad till våren 2018.

22-23 DJ Alien Potato

Varmt välkomna!