Franska Trion + Böksholm

Datum: Lör 17/03 2018
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar kl 21. Förköp 150 kr finns här, första set är separat (obligatorisk entré) medan vi till det andra i mån av plats bjuder ner gäster från våra matsalar. Entré till hela huset från kl 22.

Våra bokare har jobbat i flera år för att få detta omtalade och sensationella liveband till vår kära källare, så nu är vi stolta som fasaner när vi presenterar….

21.30 + 23.30: Franska Trion
Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Det drivs ut onda andar, tröstar och ger hopp. Kort sagt ett ytterst kompetent band som levererar kväll efter kväll.

Franska Trion, en institution på den svenska musikscenen. Efter åtta album, drygt 100 låtar och ett oräkneligt antal livespelningar har bandet nått en kultstatus som få andra band har.

Matti Ollikainen och Franska Trion har vid sidan av sin egen musik samarbetat med Anna Järvinen, Håkan Hellström, Joel Alme, Stefan Sundström, Hästpojken, Mando Diao, Fibes oh Fibes, Peps Persson och Björn Olsson m. fl.

22.30: Böksholm
Böksholm är ett band som består av fem musiker med lekfullhet och gränslöshet som största gemensamma nämnare. Böksholm levererar alltid en unik och rolig liveupplevelse med stor värme och mycket glimt i ögat. Musiken har hämtat inspiration från både tänkbara och otänkbara håll men kan i ses som en blandning mellan skrotig visa, progg, gypsy & rock. Innehållsrika, politiska och samhällskritiska texter och mellansnack varvas med kravlös humor. Som musikaliska och sceniska förebilder måste Lars Demian, David Tallroth samt Dan Viktor nämnas.

Välkomna!