Kulturnatt de luxe 2018

Datum: Sön 28/01 2018
Kostnad: 100 Riksdaler

Kulturnatt de luxe med ett lika gediget som festligt program dagen/natten till ära! Den största nyheten får sägas vara nattkonsert kl 03-05 (natt mot söndag) i vårt finrum, se nedan!

Vi tar entré 100 kr till hela huset från kl 22, innan dess är hela kalaset alldeles underbart gratis!

Rummen är öppna enligt:
Finrummet 12-02 samt 03-05
Vardagsrummet 11.30-03
Gillestugan 12-13 samt 18.30-03

Gillestugan 12-13: Barndisko med Tyrolen Sisters
Vi bjuder in till disko i källaren där alla barn från 0-99 år är välkomna! Entré 20 kr inkl. saft och nypoppade popcorn. Vi har inte plats för panelhönor, så vuxna ombedes häcka en trappa upp alternativt ge sig hän i dansen! Tyrolen Sisters – Siri, Kajsa & Ada – är festens dj-trio och spelar modern popmusik på lagom stark volym.

Finrummet 12: Lunchjazz med Maiden Voyage
Maiden Voyage är en sextet som hylla mästaren Herbie Hancock med egna tolkningar och arrangemang på hans klassiska och tidlösa kompositioner. Med ett lekfullt samspel, intensivt sväng och kraftfulla solon kommer sextetten både att blicka bakåt mot 50- och 60-talet- och samtidigt ta in dagens modernare och nyskapande ljudbild. Till den musikaliska spisen serveras vår “lördagslunch” 12-15.

Vardagsrummet 16: Niklassons kvartett
Var med när vår före detta domkyrkoorganist i vått och torrt Thomas Niklasson ger sig på ny karriär. Efter att i många år ha praktiserat kyrkomusik och klassiskt har han nu börjat skola in sig som jazzpianist! Hubert Szymczynski som är Thomas lärare menar att det GÅR att lära gamla hundar jazz. Kom så får ni se om han har rätt! Övriga i ensemblen är inga mindre än Thomas dotter Amanda Niklasson vid mikrofonen, Lars Nordblom på bas samt Kjell Nilsson på fiol.

Vardagsrummet 17.30: Piano med Dr Torgny
Vår gentleman vid klaveret förflyttar oss till 40-talets romantiska filmklassiker med sina evergreens. Från pianot i två set.

Gillestugan 19.30: Cornelis – Visor från en tid
2017 års Carl-Billström-stipendiat Nils Närman Svensson återvänder till barndomsstaden för att tillsammans med Alexander Sätterström tolka Cornelis Vreeswijk.
På ett avskalat, lättsamt och naket sätt tar sångaren och skådespelaren Nils Närman Svensson och violinisten Alexander Sätterström sig an visor från Vreeswijks låtskatt. Hans kända och okända alster blandas med anekdoter och funderingar kring livet. Obs. Ståplats gäller. Konserten är ett samarbete med kära Växjö Teaterförening.

Gillestugan 21: Maja Johansson
Malmöbaserade Maja Johansson har blivit ett omtyckt namn på hemstadens livescener. I slutet av oktober släppte hon en EP och firade med releasefest på Kafé de luxes systerkrog Grand Öl & Mat i Malmö. EP:n som kan avnjutas genom spelaren nedan heter i all sin enkelhet EP1 och förutom Maja medverkar en hel uppsjö av grymma Malmömusiker på plattan. Fyra av dessa är med Maja på scen denna kväll, så räkna med en stor upplevelse när Majas salongspsykedeliska poplåtar på svenska spelas i källaren.

Gillestugan 22.15: Victor Furbacken ÄNDRADE PLANER!
Kristina Issa har tyvärr tvingats ställa in på grund av sjukdom. Duktiga som vi är har vi dock hittat inhoppare av bästa klass i sista stund!

Efter att tidigare hörts som musiker med artister som Hästpojken, Stefan Sundström, Daniel Lemma & Spiders tar Victor Furbacken nu steget mot solokarriär. Den 26 januari firar han skivsläpp med spelning på Dramatenbaren i Sthlm, och den 1 februari är det officiell releasefest på Pusterviksbaren i Göteborg. Victor Furbacken skapar ett eget sound av folkig amerikansk pop. Ljudbilden är avskalad, tidlös och filmisk. Ikväll spelar han förstärkt av sitt band.

“En mästare på att fånga de stora känslorna med små medel” -Gaffa

“Känslofylld och avskalad gitarrbaserad folk-pop som sätter sig rakt i hjärtat.”
-Popmuzik.se

Gillestugan 23.30: Vasas Flora & Fauna (S/FI)
På debutalbumet Släkt med Lotta Svärd avhandlade Vasas flora & Fauna det österbottniska livets små och stora eskapader – berättat genom vackra, melankoliska sånger på finlandssvenska. Albumet blev en Amors pil rakt in i mångas hjärtan och trion blev en av 2015 års mest älskade debutanter. I september landade uppföljaren “Veneziansk afton” som enligt er ödmjuke bokare innehåller en hel del magiska spår. Lyssna nedan!

“Vasas Flora och Fauna fängslar och briljerar i all sin bitterhet och humor, och det går bara inte att få nog” – Borås Tidning om “Veneziansk afton”

Finrummets nattsalong 03-05: Jazz – Den Gemensamma Expeditionen
Ja, tiden stämmer! Äntligen kan Kulturnatten verkligen leva upp till sitt namn. Kultur MITT i natten. Egenkomponerat, ungt och vilt med musiker från S:t Sigfrids i . Servering av god folköl på fat samt nattamat. OBS! Separat entré 100 kr – men HALVA PRISET för den som har vår stämpel från kvällen.
Den Gemensamma Expeditionen är en kvartett med ursprung på de skånska slätterna men som sagt just nu gräver ner sig i jazz på S:t Sigfrids Folkhögskola. Repertoaren består av en växande mängd egna låtar varvade med välkända jazzstandards. Rustade med trummor, saxofon, gitarr och bas tar de sig an vår kulturnattsfest med en utforskaranda utan motstycke!