Asta Kask + Världen Brinner

Datum: Fre 13/04 2018
Kostnad: 280 Riksdaler

Separat konsert kl 22, dörrar 21. Biljetter finns HÄR. Efter Asta Kask bjuds support från Världen Brinner!

22: Asta Kask
har lyckats med det som väldigt få band från den första svenska punkvågen lyckats med…. Att bevara sin publik och samtidigt fortsätta nästla sig in i nya unga punkhjärtan, trots att bäst före datum borde ha passerat…

1978 ställde sig 4 gossar som skulle komma att bli Asta Kask i en källarlokal i Töreboda. Det var där i ”Kloaken” som soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och extremt smittsam melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period(1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003 hittade dom tillbaka till varandra och har kört på sen dess. Det har blivit ett gäng singlar, och 2 fullängdare, och dom har verkligen cementerat sig som ett fantastiskt energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i Japan, Colombia, USA, Spanien, Tyskland med mera.

Nu är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska, sin passion för 2-taktspunk och för att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Dessutom med efterlängtat nytt material i bagaget, och så klart; klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask satsar knappast på att vinna pris för ”årets nykomling”- men 2018 kommer som vanligt vara året då de spelar som om det skulle va det sista dom gör – och det är inte värt att missa!

Asta Kask är:
Micke Blomqvist- Sång, Gitarr
Bonni Pontén- Sång, Gitarr
Ernie Hörnell- Bas, Sång
Dadde Stark- Trummor, Sång

23.30: Världen Brinner
Världen Brinner från Västerås spelar kort och gott melodisk punkrock på svenska! Den 23:e mars släpper bandet sitt första album på Luftslott Records!

Välkomna att besöka deras facebook