Abramis Brama

Datum: Fre 18/05 2007
Kostnad: 100 Riksdaler

“Svängtung 70-talshårdrock på svenska” kallar stockholmsbandet Abramis Brama själva sin musik. Och bland gruppens inspirationskällor hörs både BLACK SABBATH, LED ZEPPELIN, KEBNEKAJSE och PUGH ROGEFELDT. Inget band har låtit så här sedan det svenska kultbandet NOVEMBER spelade folkhårdrock på sjuttiotalet.
Att Abramis Brama väljer något i dagens hårdrocksklimat så ovanligt som att sjunga på svenska förklaras med: -Det är en kick att sjunga på Svenska! Hjärtat är med på ett annat sätt, det känns helt enkel bättre!
Den som blir alltför skrämd av gruppens musik och uppsyn kanske lugnas när jag berättar att “Abramis Brama” är det latinska namnet för Braxen – fisken alltså! Och det är faktiskt här som bandets textförfattare Uffe Torkelsson finner mycket av inspirationen till sina texter – i stillheten i att sitta vid en sjö och se dimman lägga sig… och vänta på napp.
Tidigare i vår sände SR:s P3 Live en halvtimme av en spelning Abramis Brama gjorde på Sticky Fingers i Göteborg i samband med både bandets 10-årsjubileum och släppet av nya plattan “Live”.

Kolla in www.abramisbrama.com så får ni själva se och höra.

DJ Alo spisar under kvällen rock, pop, soul, hiphop och givetvis en aning hårdrock…