World Mix: Den Fule + Godrun

Datum: Fre 20/04 2007
Kostnad: 120 Riksdaler

I detta samarrangemang med Valshuset och Musik i syd möts två svenska folkrockband från två olika generationer. Gamlingarna i Den Fule vaknar upp ur sin dvala och delar scen med ungdomarna i Godrun som till WorldMix har expanderat från en trio till en kvintett.

Den Fule kan aldrig dö. Bara tillfälligt gömma sig. För att sedan, när han själv bestämmer, visa sig. Nu vill Den Fule spela sina danslåtar, både för dem som känner honom och dem som aldrig varit i närheten. Den Fule är fortfarande förtjust i sina tunga och flygande trummor, sin bas, sin distade gitarr och sina flöjt- och saxspelmän. Vila i mörkret under polskans vinge och flyg i ljuset av hallingens vinddrag!

Med självhäftande poprefränger, virtu-osa melodier och influenser från rock, punk och nordisk folkmusik låter svenska Godrun inte som något annat band. Samuel Anderssons egensinniga sångstil backas upp av elektro-akus-tiska beats, distad luta, nyckelharpa, oktavfiol och elbas. De fem bandmed-lemmarna har en gedigen musikalisk bakgrund och har spelat med band som Boot, Otyg, the Heartattacks och Pettersson & Fredriksson. Resultatet blir folkrock fri från romantik – men fylld av humor och ett enastående ös!

Dj numero uno denna kväll är Sven Kihlström (spirituell trumslagare, Nöbbele) som bjuder en blandning av folk- och världsmusik med mycket nordiska tongångar. Framåt natten stiger sedan dj Show-Bacca upp i båset för att blanda in ytterligare element i musiken. Förutom dansant etno utlovas in- och ut- och bara hemska hits från svunna tider.

I kungasalen kör DJ Benzolle pure U.K hits såsom grime utblandat med drum and bass och garage. Det blir en stadig drink det!