Blenda Sound System feat Chappa + Axxionpack + Driz and the Alarms

Datum: Fre 06/04 2007
Kostnad: 120 Riksdaler

Go’ Vänner, missa inte denna totalt fullmatade helkväll i glädjens baktakt!

Blenda Sound System kommer ända från Västkusten för att se till att denna långa fredag också får en lång, skön avslutning. Kvällens djs är Ikse och Lassie – två av människorna bakom den legendariska skivbutiken Blenda i Göteborg. Vid micken härskar Chappa som har rötterna och feelingen i Dominika i Västindien men sina flesta fans på västkusten i Sverige. Hans stil kan beskrivas som ny roots-reggae med texter som behandlar allt från kvinnor till gud. Chappas singel “Haffi Wuk A Gal” som släpptes på All Over Records togs väl emot av den svenska reggaepubliken och följs till sommaren upp med en LP på Blenda Records.

Som en extra pralin i påskägget dyker dessutom gobiten Axxel Axxionpack upp bakom grammofonen! Han var med och bildade Axxionpack Soundsystem redan år 2000 i Göteborg. När Axxel spelar plattor kan man förvänta sig allt från de senaste dancehallhitsen till rootsreggae från 70-talet, toppat med en klick riktigt exklusiva dubplates..

Live diskoreggae blir det med Driz and the Alarms! Om detta nya, toppenfräcka gäng kan man på I-Rations hemsida läsa:
“Från Nordvästra Skåne kommer soundet av våren 2007 när Driz and The Alarms attackerar med sin unika hybrid av dancehall, discoreggae, hiphop, soul och funk med ammunition som riktar sig rakt mot din bakdel. Musiken har beskrivits som om Prince hade gått på disco efter haft en röksession med Bounty Killer och en ölrunda med Tim Armstrong från Rancid.
Med medlemmar från band som Kung Kodum, Bröder Glöder, Kuriosa och The Almighty Bobby Knajhts är det inga duvungar som sammanstrålat utan musiker med erfarenhet från Sveriges toppskikt inom reggae som vet hur man får en publik att dansa sig svettig och bli euforisk i den gospel som kallas Driz and The Alarms.
Med ett fullständigt eget sound är bandet en vitamininjektion i det kalla landet i nord och är bland det fetaste du kan lyssna på och se på en scen i Sverige just nu.”

Lyssna på bandets hela debutalbum på I-ration.se!