Avantgardet

Datum: Fre 15/07 2016
Kostnad: 100 Riksdaler

Kvällen bjuder på fredagskonsert med Avantgardet. Dörrar öppnar dörrarna 22 då vi samtidigt tar 100kr i entré. Separat spelning (alla måste betala) med start 22:30.

Förköp finner ni inom kort här!

22:30 Avantgardet
Duon Avantgardet är ett av de mest omtalade nya banden i Sverige idag. Hos oss gör de nu denna kväll sin första och enda spelning i hemtrakterna Småland. Avantgardets debutalbum ”För många dyra skor och döda ögon”, producerad av mästaren Björn Olsson (Håkan Hellström, Mando Diao, Soundtrack of our lives), släpptes i mars och har fått ett fantastiskt mottagande från såväl lyssnare som tidningsfolk. Nyss släppte Avantgardets sin nya singel ”Solveig (Öland)”. Låten gick direkt in på P3:s spellista och har rivit ner imponerande allsång på spelningarna.

Avantgardet gör känslostark progg för 10-talet med socialrealistiska texter som hämtade från förortens hiphop och dess underklassperspektiv. Duon består av kompisarna Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg från Nybro väster om Kalmarsund. De skrev sin första låt för åtta år sedan, men så kom Belfast, London, missbruk och självmordstankar emellan. Rasmus var borta i sex år innan han efter en överdos återvände till Sverige. Killarna återförenades hösten 2015 och Rasmus nykterhet fick kreativiteten att flöda som aldrig förr.

Håkan Steen skriver i en dedikerad Aftonbladet-krönika: ”Det går att tycka om Avantgardet av många skäl. Ett av de viktigaste är att de mer än kanske några andra i Sverige just nu odlar känslan av att vad som helst kan hända.”.

Förlyssna gärna med spelaren nedan:

Underjordiska Dansbanan: Klubbland
Denna kväll är dj-kollektivet Klubbland tillbaka i båset. Den unga trion som har lånat sitt namn av Håkan Hellströms fina låt består av Olivia, Tilda & Bianca. De utlovar en galen och lycklig musikalisk mix av rock, pop, hiphop och elektronica, men hela tiden med inhemsk indiepop i fokus!

Välkomna!