Sköna Söndag: Frida Andersson

Datum: Sön 14/02 2016
Kostnad: 0 Riksdaler

Sköna Söndag erbjuder som alltid: Levande lågmäld musik kl 20, avslappnad stämning, extra trevliga priser för studenter dagen/kvällen lång och som gädda på moset alldeles fri entré!

20: Frida Andersson
Frida är en finlandssvensk Singer-songwriter bosatt i Stockholm.
Som 19-åring fick hon skivkontrakt med Cosmos Music Group och
debutalbumet ”Busy Missing You” släpptes 2009-2010 i Sverige, Finland, Kanada och Polen. 2011 startade hon sitt egna skivbolag, Casual Friday Music, och har sedan dess varit sin egen chef. 2012 gav hon ut albumet ”Sister”.

År 2013 började Frida skriva låtar på sitt modersmål, finlandssvenska. Det resulterade i albumet ”Håll mej hårt” som släpptes i Sverige i januari 2014. Under hösten 2013 fick Andersson åka med som gästartist på Bo Kaspers Orkesters julturné i Norden och någon månad innan blev hon belönad med Vegapriset som ”Årets Kvinnliga Artist” av svenska radion i Finland.

Samarbetet har fortsatt med Bo Sundström och de har släppt två duetter ihop; ”Drömlänges” och ”Paradiset”. Just nu jobbar Andersson på en EP och är aktuell med en ny singel ”Bara för
att jag älskar” som släpptes i januari. Hennes låtar har spelats flitigt på P4 Riks i perioder och vid några tillfällen har Frida medverkat i Nyhetsmorgon TV4 med sina låtar!

Välkomna!