Blues de luxe: Sture Elldin

Datum: Lör 13/02 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 21. Blues de luxe gästas denna gång av Sture Elldin som bjuder på två set med start 21:30. Första set är separat, medan mat- och dryckesgäster från våra båda restauranger välkomnas fritt till det andra – med start kl 23.

Förköp kan inhandlas genom att trycka här!

Som vanligt hålls det Blues Dinner som köps samtidigt med biljetten och serveras 19:30. Kvällens varmrätt på närproducerat kött – eller vegetariskt alternativ, för blott 150kr!

21:30 Sture Elldin

Sture Elldin bjuder på säkra munspelstoner i Chicago-bluesens anda. Inspirationen kommer från musiker så som Junior Wells och Little Walter. Med sig på scen denna kväll har han Stockholmsavdelningen med bland annat Thomas Grahn på gitarr.

Så här skriver Jefferson Blues Magazine om Sture Elldin:

“Vi har i Sverige ett antal ”gamla stötar” som varit med ända sedan den svenska bluesen fick sitt genomslag i slutet av 60-talet och som är aktiva än idag. En av dessa långvägare är munspelaren Sture Elldin, som till för något år sedan förde en undanskymd tillvaro i Göteborg.

Sedan kom den kritikerrosade ”Horton’s Briefcase”, där Sture medverkar på ett antal spår. Och under 2002 kom så Stures första album på CeePeeVee Records. Med skivorna i ryggen har Sture fått ny vind i seglen och uppträder numera flitigt även utanför Göteborg.” – Claes Parmland, Jefferson Blues Magazine.