Bubbelklubben: Amanda Bergman

Datum: Tor 14/04 2016
Kostnad: 195 Riksdaler

Amanda Bergman på scen kl 22. Dörrar kl 21. Förköp finns HÄR.

Den senaste tiden har Amanda Bergman i första hand varit aktuell som låtskrivare och sångerska i hyllade bandet Amason, men hon har också hunnit med framträdanden tillsammans med Seinabo Sey, Maja Francis & First Aid Kit. Nu den 26 februari är det – efter många års musicerande i landets toppskikt har det äntligen blivit dags för Amanda att släppa sitt första egna fullängdsalbum “Docks”!

Sångerskan, musikern och låtskrivaren Amanda Bergman från byn Björka i Dalarna har sedan debuten 2009 varit verksam som soloartist, då under namnen Hajen och Idiot Wind, och allra senast som medlem i bandet Amason, tillsammans med bl. a. Gustav Ejstes (Dungen) och Pontus Winnberg (Miike Snow).
År 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt, och hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och the Tallest Man on Earth.
Amanda har också medverkat i ett flertal andra projekt, bl.a. har hon uppträtt tillsammans med Bröderna Lindgren och i början av 2015 medverkade Amanda Bergman på den uppmärksammade Oskar Linnros-producerade låten “Vintersaga” som kan avlyssnas här nedan.

Amanda har skrivit debutalbumet ”Docks” själv och producerat tillsammans med Petter Winnberg (Amason, Little Majorette), Jonas Teglund och Petter Granberg. Kristian Matsson (The Tallest Man On Earth) har också varit med och producerat två låtar på skivan. Förnimmelser från Hajen, Idiot Wind och Amason hörs på låtarna, men det här är första gången artisten Amanda Bergman träder fram till fullo som soloartist.

Till oss kommer Amanda Bergman i sällskap av fantastiskt band.

Info om dj m.m. tillkommer. Välkomna!

I samarbete med KLUBB och VIS