Bubbelklubben indie: Joel Sarakula (UK) + Feelin' Like Home

Datum: Tor 04/02 2016
Kostnad: 40 Riksdaler

Bubbelklubben håller denna kväll till på nedre plan där det bjuds på levande musik i sann indie-anda! 40kr avläggs i entré från kl 20.

21: Feelin’ Like Home
Lokala musikförmågor i form av elever från Katedralskolans estetiska program inleder kvällen. En allsköns mix av poppig folk- och country som verkligen får er att känna er som hemma.

22: Joel Sarakula
Född i Sydney, men numera London-baserade Joel Sarakula är en låtskrivare av den klassiska sorten som skriver både psykedelisk och soulfylld indie-pop! Engelska debutalbumet The Golgen Age kom att spelas friskt på BBC och andra radiostationer såväl i England som utomlands. Vanligtvis spelar Joel Sarakula på festivaler, barer och scener runtom i Europa, England och Australien. London lockade tillslut med sin mix av flera musikaliska element och blev snart basen för Sarakula.

Influenserna till musiken kommer från den avant-gardistiska soulen och popmusik med artister som Sly Stone, Todd Rudngren och Elvis Costello. Och samtidigt med en blick mot samtidiga musiker så som Beck och Erland Öye. Joel Sarakulas senaste singel Northern Soul samlade till sig en stor mängd spelningar och snart följde albumet The Imposter med inslag av sen 60- och tidig 70-talskänsa. Albumet spelades in i en rad olika studios i London, Berlin och Sydney och med flera gästmusiker. Titeln är passande för en man som inte räds för att spela olika roller som sångare, artist, låtskrivare och producent.

Lyssna kan ni göra via Spotify:

23-01 Klubbland
Efter kvällens två akter tar kvällens Dj:s över. Trion har för kvällen förvandlats till en duo, men bjuder på minst lika mycket dans även denna kväll. Indie varvas med hits från de underjordiska musikkretsarna. Kalasa med Klubbland i festdimman!

Välkomna!