Juldag de luxe: Swing Tarturo, Jahnaman sound system m.m. - Jesusbarnet 2015 år!

Datum: Fre 25/12 2015
Kostnad: 150 Riksdaler

Öppet med matservering från kl 18. Källaren öppnar kl 20 – inledningsvis med servering av vår “glada meny”. 150 kr från kl 21 – innan dess är entrén alldeles underbart fri. Obs. Inga stämplar delas ut, dvs. utgång = hemgång.

Efter ett antal upphausade juldagar har vi tröttnat på förköp och andra konstigheter och bjuder istället in till en ganska vanlig kväll – men med extra allt!

Underjordiska Dansbanan 22+00: Swing Tarturo
I källaren spelar Göteborgs mest underbara orkester Swing Tarturo brallorna av de flesta – i två saliga set med start 22!
Swing Tarturo föddes i Göteborgs rännsten ur en längtan att sprida het jazz från 20 och 30-talet. Fulladdade med vårdslöshet, glädje och sin unika stil av livfulla uppträdanden framför dom en kombination av gamla dängor och bandets originalkompositioner, med stor känsla för det tidstypiska i rootsjazzen, spirituals, rytande blues och ömma ballader med ursprung i 1900-talets början.

Top level dance floor: Jahnaman Soundsystem
När matgästerna i restaurangen stoppat i sig de sista brylésmulorna kastar vi ut bord och stolar och förvandlar matsalen till diskotek. Här blir det levande dj-set med ett otal dj’s, musiker och sångare! Grundsättningen med dj’s och sångare kommer från Quito and the Jahnaman band, vars senaste skivsläpp ni kan avnjuta i spelaren nedan:

Utöver dessa hemvändande malmöiter kommer ett antal celebra gäster delta i underhållningen. Bara för att nämna några: Den skånska hiphop-trion Illyricists, Växjös egna och skivaktuella Linkan, djembe-fantomen Sonko Sounds m.fl!

Gräddhyllans Vinylbar: Mika & Maiken (ändrade planer)
Hemvändande musikern Mika Forsling (Lur/Faela/Helt Off etc) importerar livskamraten och allkonstnären Maiken från Köpenhamn. Duon ämnar sedan bjuda idel 7-tums-singlar fån 1960- och 1970-talet!

Underjordiska Dansbanan: Klubbland
Denna stora kväll är dj-kollektivet Klubbland tillbaka i båset. Den unga trion som har lånat sitt namn av Håkan Hellströms fina låt består av Olivia, Tilda & Bianca. De utlovar en galen och lycklig musikalisk mix av rock, pop gammal disco och elektronica, men hela tiden med inhemsk indiepop i fokus! Inledningsvis har de lovat att göra sitt bästa för att spela swingmusik, men det är ärligt talat inte där de har sitt musikaliska hjärta…

Missa inte denna heliga nöjesupplevelse, utan kasta dej ner i gjädjeyran!