kl 19: Småländsk Jul med Ulrika Gunnarsson & Jonas Åkerlund

Datum: Ons 16/12 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar 18.30, på scen 19 (inte 20 som tidigare angetts!). Konsert i två set – servering av hemkryddad glögg, saffransbröd mm. Sittplatser av blandad komfort. Förköpsbiljetter 100 kr inkl alla avgifter finner du här. Finns biljetter kvar kvällen i fråga säljer vi dessa i dörren. Ty sådant gör vi kapitalister!

Ulrika Gunnarsson och Jonas Åkerlund har spelat tillsammans i snart 20 år och under tiden mejslat fram och format sin musik. Duons utgångspunkt har varit visor och låtar som spelats i Småland med omnejd, vilket är viktiga beståndsdelar i deras musikaliska identiteter.
2012 kom skivan Timglas (SEWJN07), på vilken duon samlat guldkorn som de vaskat fram ur arkiven eller som förmedlats av spelmän i trakten. I spelaren nedan kan du lyssna till skivans härliga blandning av koraler, glada visor, emigrant- och stillsamma kärleksvisor.

Både Ulrika och Jonas medverkar också på ett antal skivor med bland annat grupperna Sågskära, Ulrika Gunnarsson Trio, Lure och Esbjörn Hazelius vilka alla fått varma mottaganden i pressen.

”Sveriges motsvarighet till Gillian Welch och David Rawlings!”

”Ett antal ljuvliga sånger tolkade så smakfullt av ett par av folkmusikscenens starkaste utövare.”

Så kom och ta del av en nästan okänd lokala låtskatt, framförd av två av våra främsta förmedlare. Stor musik i det lilla!