Bubbelklubben Hiphop: Linkan

Datum: Tor 26/11 2015
Kostnad: 60 Riksdaler

Välkomna till ännu en upplaga av Bubbelklubben Hiphop! Dörrarna öppnar kl 20 med mat & dryck till glada timmen-priser ända fram till 22. Från kl 21 bjuder vi er nöjet att betala entré.

På scen 22: Linkan

Vissa kanske känner honom som frontman i Side Effectz, Växjös Hiphop-crew Nr 1, som genom åren levererat underjordiska dängor som ‘Moonshine’, ‘Stay True’ och ‘Same Shit Different Toilet’. För andra är han en helt ny bekantskap.

Sedan Side Effectz’ sista platta ‘Wunderbaum Music’ släpptes sommaren 2013 har Linkan fokuserat på sitt solomaterial och jobbat hårt i labbet för att framställa ‘Almighty Bigalizer’, en 12 spår lång resa in i Smålands hjärta och Linkans hjärna.

‘Almighty Bigalizer’ är en hyllning till den bästa religionen i stan – MUSIKEN. Plattan är fylld av tunga beats från hungriga producenter som Blezz (Norrköping), Daniel El Campeon (Malmö) och Ko Albrecht (Berlin), och gästas av Locsta på 3 spår och av Antone Mecca på låten ‘Youthman’.

Första singeln ‘Småland Stylee’ är en perfekt introduktion till Linkans universum. Över ett mörkt, krispigt beat signerat Juancan, går Linkan loss och lägger verser som rör allt från politik till indisk mat till gamla barnprogram och binder ihop det hela med en reff för hemstaden.

‘Almighty Bigalizer’ släpps torsdagen den 26 november och samma kväll går releasefesten av stapeln på Kafé de luxe med Linkan på scen backad av DJ Billy och med inhopp av lirare som Cap, Locsta och Zeko Pelivani. Tunga grejer utlovas.

Välkomna!