Nicole Sabouné + Deafening Day

Datum: Lör 28/11 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr avlägges i entré från 22, förköp finnes!

22.30: Deafening Day

Deafening Day slutför för närvarande arbetet med sitt andra album efter den starka EP:n ”The Glass Bead Game” från 2013. Det musikaliska landskapet, med en grundton av postpunk och kraut, färgas ibland av mer lyriska och avskalade delar. Även om stort fokus ligger på ett genomarbetat låtskrivande är orkesterns live-framträdanden kända för att kunna innehålla flera improvisatoriska och episka inslag. Bandet har beröringspunkter med Växjö då sångare och gitarrist Martin Hjorth var sångare / låtskrivare i det uppmärksammade bandet Kürten på 90-talet.

23.30: Nicole Sabouné

Nicole Sabouné besökte vår källare redan 2013, då aktuell med sitt debutalbum ”Must exist”. Omgiven av samtida och närodlade musikikoner som Ola Salo (The Ark), Jon Bordon (Melody Club) och Niklas Stenemo (Kite) har hon lyckats slå igenom på bred front med glimrande och storslagen pop som andas postpunk, indie och new wave.

Nu i dagarna släppte Nicole sitt andra album ”Miman” på nya skivbolaget Woah Dad! och strax därefter återkommer hon till Växjö för att trollbinda oss åter igen. I väntans tider rekommenderar vi ett öronkast på nya plattan!