Doclounge: Sugar Blues

Datum: Tis 27/10 2015
Kostnad: 50 Riksdaler

Vår mysiga dokumentärfilmsklubb är tillbaka efter vårens uppehåll. Jippi! 50 kr betalas i baren på ovanvåningen. Behåll kvittot – det är din biljett till evenemanget!

Vi öppnar upp källaren kl 19 (alltså ej 18 som här stod tidigare), och serverar mat och dryck enligt vår glada meny!

kl 20: Sugar Blues
Regi: Andrea Culcová
Längd: 78 min
Tjeckien 2014
Språk: Engelska, Text: Engelska

Filmen Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv.
Den tjeckiska dokumentärfilmsregissören Andrea Culková diagnostiseras plötsligt med graviditetsdiabetes. Hon tvingas undvika alla former av socker, men det visar sig vara omöjlig.
Andreas rädsla för vad detta kan göra med hennes ofödda barn driver henne till att förändra hela familjens matvanor och på djupet undersöka sockerindustrin. Hon konfronterar doktorer och vetenskapsmän, utforskar den vita farans påverkan på våra fysiska och mentala funktioner. Som en detektiv gräver hon i sambanden mellan multinationella företag, politiker och hälso- och sjukvården.
Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv. Den visas på Doc Lounge som en del av Moving Docs.

En sockerfri kväll med filmmys och debatt om sockrets roll i samhället. Mer information om debattörer och eventuella artister kommer inom kort!