Den Stora Vilan + Jacques Labouchere

Datum: Lör 05/12 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

120 riksdaler avlägges i entré från kl 22. Förköp finnes

22.30: Jacques Labouchere
En amerikansk-svensk pionjär inom svensk Americana som med empatiskt låtskrivande, hjärtskärande och medkännande livshistorier knyter an till sin publik. Uppväxt på amerikanska östkusten och född i en rastlös själ tog han med sin gitarr genom the Appalachians, Connecticut, Boston, Washington DC för att sedan landa i Göteborg via en kort period i London.

Labouchere släppte sitt självbetitlade debutalbum (inspelat ihop med Martin Molin från Detektivbyrån) 2007 och har sedan dess spelat på namnkunniga klubbscener ihop med lika namnkunniga band och musiker. Uppföljaren ”Bi-polar Babt Strollers” spelades in i klassiska studion Music-a-matic och släpptes via brittiska Popjinx Records med turne i England och Skottland som resultat. Jacques är för närvarande ute och spelar live med anledning av hans tredje album som kommer släppas i början av nästa år!

23.30: Den Stora Vilan
En konsert med Den Stora Vilan innebär alltid något extraordinärt. Bandets psykedeliskt bluesiga proggrock och egensinniga stil står i linje med en mångfald av artister såsom Ariel Pink och Prince, men de musikaliska influenserna sträcker sig allt längre bak i tiden till storheter som Grateful Dead och Neil Young. Singeln “Disneyfilm” släpptes nyligen som ett smakprov inför dubbel-LPn “Utsikt mot Havet”, ute den 9:e Oktober.

Orkestern har supportat band som Träd Gräs och Stenar, Graveyard, Kurt Vile, Nick Lowe, White Hills och the Growlers. De har haft över 200 spelningar de senaste åren varav tre på Kafé de luxe och resterande på ställen som Way Out West, Dragon Fly, Psykjunta och Clandestino. Vi välkomnar glatt åter denna favorit!

Underjordiska Dansbanan: Selector Hector & Dr Gingerlicious
Efter att jobbat sida vid sida i många år möts skrivkarln och teknikern för första gången vid dj-mixern. Ett umant sväng möter teknisk fulländning i en ocean av ytterst udda melodier med inslag av lättsmälta hits. Kort och gott de hetaste låtarna från minst sex kontinenter och lika många årtionden!

Gräddhyllans Vinylbar: Casper från Konga
Casper inledde sin bana på Kafé de luxe just som diskjockey i sin ungdoms vår. Sedan har han klättat på vår skimrande karriärstege och serverar numera mat och dryck med största elegans. Denna kväll återgår han dock till ursprungsyrket för att bjuda lätt psykedeliska toner: folk, blues, rock.

Bar de luxe: Martin & Jake
När Jake återvänder från utlandsexilen möter han förstås upp sin musikaliske vapendragare Martin. De båda bjuder sinnesvidgande dub, electronica och etnosväng från dubbla vinylspelare.

Välkomna!