Frida Selander

Datum: Sön 29/11 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

100 riksdaler avläggs i entré till hela huset från 22. Redan 21.30 spelar dock John Holm – till vilket separat entrébiljett måste lösas.

23.00: Frida Selander
När man länge knutit sin näve i fickan och plötsligt vecklar ut den, kan det hända att man inte minns vad man en gång knöt den runt. Man vecklar ut handflatan och ser att den fått nya streck. Att följa Frida Selanders teckning genom åkrar, grenar, månljus är att förstå att hon är vår Hövding nu. Att lyssna på henne är att både befinna sig utanför tiden och i tiden. Det finns ett klassiskt upplägg med en gitarr, en säreget sensuell röst och exakta låtrader. Inte för intet har hon jämförts med Patti Smith och PJ Harvey. Men så är det ju det där med varje tids Hövding; man förstår att det är brand new.

Så känn hur solen är på väg upp.

I Hear Sunshine, lyder titeln på Frida Selanders första album på fyra år. Det följer Try Again Baby, som 2011 fick lysande recensioner överallt i landet. Selander tilldelades Guldäpplet och Populärkulturstipendiet, hördes på radio och tv. Gjorde gig på varenda liten plätt i Sverige, inklusive en inlandsturné med Norrlandsoperan. Sålde slut på albumet Be The Knight (2006) och större delen av Try Again Baby. Åren efter fylldes av beställningsjobb, såsom musik till Västerbottensteaterns “Sara, Sara, Sara!”, Dockteater Månstjärnans “Monster-Konster” och Kvinnohistoriska Muséets utställlning “En Ropande Tystnad”.

I Hear Sunshine släpps den 7:e Oktober, tills dess kan vi rekommendera ett ögon- och öronkast på följande video!

Välkomna!