The Red & The Hidden Language NYBOKAT!

Datum: Ons 23/09 2015
Kostnad: 60 Riksdaler

60 kr från kl 21. På scen uppe i matsalen kl 22.

The Red & The Hidden Language
..är en omständig, men vacker omskrivning av Pelle Ljungberg. Rottnebördige Pelle är uppväxt i en musikalisk familj där lillbrorsan Lasse “Leary” gjort sig mest känd som basist i främst The Ark, men också periodvis i Cardigans under dessas absoluta storhetstid. Pelle har sedan början av nittiotalet varit en drivande kraft och lysande förgrundsfigur i en lång rad hyllade och älskade växjöband som Shiremen, Wonderflow & Venus Outback.
Pelles känsla för melodier och kraftfulla och samtidigt känsliga sångröst har fängslat publik på mängder av konserter – ifrån gathörn till stora scener & det är svårt att överskatta den inspiration han gett yngre musiker i de välkända band som sedan kom att göra Växjö känd som popstad. Och att han inte blivit rikskänd är ett smärre under.

I videon ovan kan du lyssna till låten Stray Dog liveinspelad. Pelle har här sällskap av en mängd bekanta växjömusiker, t.ex. allas vår Bobo Billman.

Efter att ha berikat vår del av världen i några år kommer nu Pelle flytta till Spanien för att fortsätta sitt liv i musiken där. Men innan han tar kappsäck och ackegura och ger sig av, hälsar han på gamla Kafé de luxe för en avskedsspelning.

The Red And The Hidden Dragon finns också på Facebook.