Bubbelklubben: Xenia Kriisin & Alice B

Datum: Tor 17/09 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 20. Öppet till 01. Denna vår andra Bubbelklubb har temat mer eller mindre experimentell pop.

21: Alice B
Alice Botéus, född 1989, började i tidig ålder publicera tonsatta dikter på internet. 2011 signades hon av EMI och släppte ett år senare debutskivan Alice B med en samling låtar skrivna mellan 2008-2011.

Hon har senare varit förband till Håkan Hellström på Ullevi 2014 där hon framförde låten Fri till slut. Även om jämförelserna med Håkan aldrig verkar ta slut är Alice B väldigt mycket sig själv, en Göteborgsskildrare av rang som skriver texter med verklig nerv.

22: Xenia Kriisin
Xenia Kriisin är jazzsångerskan som började skriva popmusik. Hon teamade upp med trumslagaren Johan Hjalmarsson och 2013 släpptes debutskivan Hymn. Den fick unisont stående ovationer och beskrevs som både “Trollbindande” och “ett kaosartat mirakel”.

I september släpps uppföljaren, producerad av Filip Leyman (Tempel, Trio Gordon, Anna von Hausswolff). Hackbräde, hammond, synthar, elgitarr och trummor bygger tillsammans med Xenias röst ett massivt ljudlandskap. Ballader kompletteras med högre tempon och det sakrala sound vi hörde på Hymn utvecklas till ett råare och mörkare sådant, utan förlora den där intima och känslosamma upplevelsen. Det är nytt och annorlunda, det är fortfarande storartat, det är fortfarande Xenia Kriisin.

Kvällens DJ:
Kvarnskogen är en Dj-duo som nyligen förenats i de karga vindarna över det öländska alvaret och de höga åskorna på skånska slätten. Med influenser från sina rötter förenas de i en mix av krispig, energisk och pulserande indie & pop som sprider glitter över publikens ögon.