PMtoyou + Grapell

Datum: Fre 25/09 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 22. På scen 22.30.

22.30: PMtoyou
29 Maj släppte PMtoyou sin debutskiva med namnet Me Mine Gone. Purfärsk alternativ elektronisk pop med vemodsklingande stämsång och melodiösa gitarrslingor. Skivan släpps via malmöetiketten Electric Fantastic Sound och finns nu ute i cyberrymden för allas öron.

PMtoyou – Turn Red är verkligen helt magnefique! Kanske främst för att det är just sån här pop jag vill ha men även för att dom är så otroligt duktiga. -Djungeltrumman

23.30: Grapell
För fans av amerikansk indie, falsettsång och svensk melankoli har vi lockat hit denna fantastiska Stockholmsduo. Grapell som i grunden består av Emil Erstrand och Nils Nygårdh debuterade 2013 på svenska skivbolaget Strangers Candy. De har omtalats som ett av rikets mest intressanta nya band och senaste EP:n “Friends” har uppmärksammats av NME, Clash Magazine med flera. Nu till sommaren släpptes nya singeln “Arrow” som nyligen blev utnämnd till “bästa nya musiksläpp” av en välkänd musiktjänst, och dessutom i densamma spelats 362.975 gånger i skrivande stund (4 av dessa spelningar svarar undertecknad för!).
När Grapell denna kväll gör sommarens enda Sverigespelning (!) innan de beger sig ut på Europa-turné, är de en fyra man stark orkester.

A mix of solemn and soulful ballads – NME

The result is something incredibly soulful and affecting – Ja Ja Ja Music

Grapell finns både på facebook, bandcamp – och i verkligheten. Kom och se/hör efter själv!

Dj Johanna
Johanna har indien rotad i själen, och älskar såväl organisk som elektronisk sådan. Hon kommer att inleda Röyksoppmjukt, sedan öka till Jamie xx-svängigt och avsluta White Stripes-ösigt. Så värm upp för en frossa i alternativ pop och rock, i första hand av utländskt fabrikat, men med en och annan närproducerad hit mellan varven.

Välkomna!