GLIDE

Datum: Lör 25/07 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar från 20.30, 100 kr entré avläggs till källaren. Förköp finnes!

21.00: GLIDE
Orkestern Glide är en pulserande, glidande och gränsbrytande musikupplevelse som till stora delar vilar på improvisation på låtar och melodier från gränstrakter. Halva bandet har sitt ursprung i regioner där just nu krig rasar som Syrien, Irak och Ukraina och resten är svenska musiker med lång erfarenhet av gränslösa samarbeten och låttraditioner från olika delar av världen.

Det börjar med en avig men hypnotisk rytm, därefter ett malande strängbeat, sedan den långa utmejslade och ornamenterade melodin, unisont, enskilt, mer och mer fritt och sedan sträcker det ut i ett fritt sökande där man kan mötas, skiljas och återses.

Musikerna är Peter Bryngelsson, på tvåhalsad specialbyggd Dobrogitarr med ett förflutet i grupper som Ragnarök och Urban Turban.

Mousa Elias, En av Syriens mest prisade Oud-spelare som sedan några år är bosatt i Sverige.

Rost Tantomyr, Bozouki, Balalajka från Ukraina som besökt Sverige förut och spelat på Korröfestivalen.

Jörgen Adolfsson, Sopransax. Fantastisk Saxofonist som spelat i grupper som Archimedes Badkar, Iskra, Bitter funeral Beer Band.

Yacoub, Darboukaspelare från Palestina som tidigare turnerat med Urban Turban här i Sverige.

Missa inte detta unika framträdande som dessutom följs upp utav ytterligare festligheter och konsert med The Hanged Man senare på kvällskvisten!