Kalabalik de luxe: Marie Davidson (CA) + Essaie Pas (CA)

Datum: Ons 10/06 2015
Kostnad: 80 Riksdaler

Dörrar 21 – Stänger 01 – Glada timmen till 22

Onsdagen den 10:e Juni 2015 infinner sig ganska exakt 10 år efter det att Klubb Kalabalik tog sina första staplande steg i en ljummen källarlokal strax utanför Växjö stadskärna. En tid som bjudit på ungefär 105 spelningar, ett femtiotal klubbevenemang och fyra festivaler med synthesizern som ledstjärna. Otroligt mycket har förändrats under denna tid, inte minst musiken de brinner för och dess beundrare. Valet av färdriktning har inte alltid varit självklart, men ständigt har ambitionen funnits att belysa nya förmågor och uttryck. Så även denna kväll, då de ropar hej på fel sida bäcken och bjuder in två starkt lysande stjärnor från Montreal, Kanada.

21:30 Marie Davidson
Högaktuell med sitt andra album “Un Autre Voyage” bjuder Marie Davidson på själfull maskinmusik med cinematiska kvaliteter. En resa genom personliga livshändelser tonsatta med synthar, trummaskiner samt sång och tal på engelska och franska. En färd som bjuder såväl på dansant rytmik som lågmäld mystik.

22:30 Essaie pas
Essaie Pas är en duo bestående av ovan beskrivna Marie Davidson och självlärda musikern och ljudingenjören Pierre Guerineau. Tillsammans skapar de inpyrd mutantdisko i gränslandet mellan minimalsynth och råbarkad elektro.

Underjordiska dansbanan: Johan Sturesson
Den flinka plattvändaren Johan Sturesson gästspelar bakom grammofonerna och utfodrar dansgolvet ända in på småtimmarna. Vi känner honom inte bara som en suverän diskjockey utan även för hans arbete med Råsynth i Blekinge och inblandning i akter såsom Kord, FRAK och Monster Apparat. Schvungfulla synthpärlor, bonnig italodisco och nersolkad acid är exempel på vad som kan komma att äntra dina öronhålor under kvällen!