Premiär! Sommaronsdag de luxe: Hanouneh

Datum: Ons 24/06 2015
Kostnad: 80 Riksdaler

OBS! Något ändrade planer – till det bättre förstås!

Precis som vi ämnar ha det hela sommarens onsdagar har vi öppet på vår underbara ovanvåning – inte i källaren. När middagsgästerna slukat desserten rycker vi undan bord och stolar och vips har matsalen blivit en plats för fest, musik och dans! Från kl 21 är entrén 80 kr. OBS. Inga stämplar delas ut på onsdagar.

20-22: Glassmingel
Kom och var med om nyöppningen av vår glassbar! Vi serverar Koalyckans ekologiska och ljuvliga glass, tillverkad av Annika Erlandsson i Alstermo. Denna serveras såväl i fast form som i shake ackompanjerad av härliga hemlagade tillbehör! Specialpriser erbjuds från utebaren och Hanouneh bjuder några av sina låtar i lågmäld mingel-version.

Hanouneh
Akustiskt på verandan kl 21 samt fullt ställ med sjuhövdad orkester kl 23 inne på ovanvåningen

Hanouneh är en artist som kombinerar ett särpräglat musikaliskt uttryck med politisk medvetenhet och aktivism. Roots reggae, dancehall, soul och hiphop smälter samman i hennes egenartade mix och de starka texterna levererar både livserfarenhet och ett många gånger revolutionärt och subversivt budskap. Hon har blivit uppmärksammad inte bara i Sverige och runtom i Europa utan även i Mellanöstern där hon tidigare bott och länge varit en del av undergroundscenen.

Hanounehs låtar berör ofta aktuella frågor om konflikt, globala orättvisor och jämställdhet. Ett exempel är låten ”Real Gaza me seh!” (gästad av Promoe) som skrevs som en kommentar till den israeliska attacken på den humanitära konvojen Ship To Gaza och som snabbt blev en internationell signaturlåt för solidaritetsprojektet.

Hanouneh har haft flera singlar på radiorotation och medverkar på ett stort antal mixtapes och samlingsalbum både från Sverige och internationellt. Hon släppte sitt första fullängdsalbum ”Love & War” i februari 2011 på egna bolaget Don Dada. Ungefär samtidigt började hon spela med sexmannagruppen The Awakening Band; en tung och svängig fusionkonstellation med blås som idag backar henne på livespelningar.

Kvällens dj spelar reggae, hiphop och andra somriga och dansanta härligheter. Välkomna!