Kalabalik de luxe: Pure Ground (US) + The Statham Awards

Datum: Tor 14/05 2015
Kostnad: 80 Riksdaler

Dörrar 20.30, den glada och extra långa timmen råder fram till 22!

På självaste Kristi himmelfärdsdag föräras vi ett återbesök av Los Angeles-duon Pure Ground som valt att kicka av sin Europaturné i Växjö på Kalabalik de luxe! Dessutom bjuds nykomponerat gnissel från bygden då The Statham Awards står på scen med en ny platta färsk i minnet.

21.00: The Statham Awards
Växjöbandet The Statham Awards beskriver sig själva lite blygsamt som “någon slags elektronisk postpunk med stämsång och gnissliga gitarrer. Det är lite vackert, lite svängigt och lite jobbigt. Ibland tror vi att musiken rent av går att dansa till.”

Lyssna här på nya plattan “Sometimes you just have to fake it” så testar vi kompatibla danssteg på kristi flygare!

22.00: Pure Ground
Sedan vi såg denna kaliforniska duo i trakten sist har de hunnit släppa en ny kassett/platta under titeln “Standard of living” samt en 7-tummare på belgiska Weyrd Son Records. Duons råbarkade minimalsynth för till minnes såväl 80-talets industriella hjältar som dagens analoga synthvåg och upplevs allra bäst live! Nedan går att smyglyssna på en del av nya skivan!

Innan och efter konserterna bombarderar Anton de Neige (från Sanne de Neige) och Cracker of the genetic code dansgolvet med kalla, nya och minimala vågformer.