Blues de luxe: Birdlegg (US)

Datum: Lör 02/05 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar 21, på scen 21.30. 2 set.
Förköp finnes!

En härlig varmrätt vi valt att kalla Blues dinner kan beställas i samband med förköp och serveras 19.30!

Birdlegg
Birdlegg är en svart munspelare och sångare som föddes 1947 i Harrisburg, Pennsylviana. På 1970-talet flyttade han till Oakland och bildade sitt eget band, Birdlegg and the Tight Fit Blues Band. Genom åren kom det någon singel och en skiva, men glöden tog slut och han försvann från musikscenen i början av 2000-talet. När han senare flyttade till Austin, Texas, kom spelglädjen tillbaka och han blev snabbt en del av den lokala scenen.

Denna afton backas den energiska 68-åringen upp av skivbolagsägaren och bluesveteranen Eddie Stout på bas, Clas Olofsson på gitarr och Fredrik Landh på trummor. De bjuder på munspelsblues i 50– och funkig 60-talsanda och en fartfylld show full av spelglädje.

00.00 Dj AlfonS & The Bill
På underjordiska dansbanan göder AlfonS dansgolvet med sina matiga hits! Denna kväll i sällskap av sin musikaliske ciceron The Bill som rest från Skåneland för vår skull. Det handlar om soul, pop, disko, klubbmusik och diverse gamla låtar som man aldrig förstått är bra – förrän nu! Det hela görs under duons motto/uppmaning: “Dance like nobodys watching”!

Gräddhyllans Vinylbar: Diskohampus & Fusionhannes
Vår diskospecialist Hampus har denna kväll sällskap av Fusionkonnässören Hannes. De båda kommer att lyfta taket på Gräddhyllan c:a 2 cm med hjälp av en mix av funk, disko fusion & andra grooves i huvudsak från det svängiga sjuttiotalet.

Kom och häng på!