Klubb Fem Queers & Femtastic: Aurelia Dey

Datum: Tor 07/05 2015
Kostnad: 80 Riksdaler

Premiär för Växjös första queerfeministiska Klubb: Fem Queers! Denna kväll i samarbete med Femtastic.

Kvällen, som varar från kl 18 till 01, bjuder levande musik med fantastiska Aurelia Dey, samtal om trans, quiz med finfina priser, stand-up mm.

Arrangerar gör vi tillsammans med Klubb Fem Queers, Fi Kronoberg, RFSU Växjö samt Studiefrämjandet.

Fri entré till kl (OBS! Ändrad tid) 21, sedan kostar det 80 kr att slinka in i stugan.

Ungefärliga tider:
18 Dörrarna öppnas – mingel till lounge-DJ’s
19 Föreläsare/samtal om trans (RFSU)
20 Musik-, queer- & sexQUIZ
21 Aicha Lundberg och Elone, info nedan!
22 Aurelia Dey, info nedan!

Aicha Lundberg
Aicha Lundberg kör både covers och egna låtar, kompad av sig själv på akustisk gitarr. Hon spelar mestadels pop även rock och reggae

Elone
Elone är en singer and songwriter ifrån Växjö-trakterna. För ca ett och ett halvt år sedan började hon att jobba med Electropop – en genre som kombinerar elektroniska toner med influenser ifrån pop och dance-musik. Hon började att producera sin egen musik för ca 3 månader sedan, och har sedan dess släppt två låtar.

Elone inspireras bland annat av personliga erfarenheter samt andra musiker och artister. Två stora influenser i hennes låtskrivande och artisteri har ända sedan början varit den brittiska artisten Jessie J, samt den amerikanska hip-hop duon Macklemore & Ryan Lewis.

Under de två senaste åren har Elone utvecklat en passion för musik som får människor att vilja dansa, tagga till och tro på sig själva. Just att tro på sig själv och det man gör är ett återkommande budskap i hennes texter, och hon betonar vikten av att följa sina drömmar och att inte låta någon annan säga åt en vad man ska göra. När du sätter på hennes musik, vill Elone att du ska få den inre styrka som alla behöver ibland för att ta sig igenom svåra tider i livet, och att hennes musik ska finnas där som en hjälpande hand att ta sig upp igen när allt känns hopplöst.

Hon skriver alltid sina texter på engelska, med målet att nå ut med sitt budskap till en stor och varierad publik, och för att så många som möjligt ska kunna relatera till musiken. Aurelia Dey
Aurelia Deys karriär startade som Miss Relli år 2012 med hiten ”Lovies”. Miss Relli hade ett renodlat dancehall-sound och gjorde framgångsrika samarbeten med artister som Million Stylez, Syster Sol, Don Paco och Partillo. I fjol bytte hon namn till Aurelia Dey och inom kort kommer den efterlängtade debutplattan “Gyllende tider”.

Förra sommaren turnerade hon med konceptet Femtastic Sound och spelade på scener i hela Sverige. Från Way Out West och Öland Roots till UxU-festivalen i Umeå.

Aurelia Dey är en unik artist med ett starkt, sensuellt och övertygande uttryck. I grunden är hon både dansare, sångerska och rappare. Förankrad i dancehall, reggae och afrobeats blandat med hiphop och neosoul kallar hon sin stil afro-pop.

Nedan bevittnar du singeln ”Du och jag” med tillhörande video där hon leker med stereotyper, förför och framhäver flera av sina sidor som artist och musiker.

Kvällens dj’s: Livmödrarna
Dj-Duon Livmödrarna – till vardags bärandes namnen Johanna & Anna – kommer att bjuda kvinnlig musik kvällen lång. Aktuell och alternativ sådan av och med artister som Banks, Nena, Beatrice Eli & Mr Little Jeans. De inleder mjukt med öppnar framåt kvällen upp en gyllene väg mot salig dans!