Winhill/Losehill

Datum: Lör 21/03 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr från kl 22. Winhill/Losehill på scen 23.30.
Förköp finnes!

Jubileumsvecka – så vi satsar på en grupp som vanligen inte spelar på så här små scener, hyllade och omskrivna Winhill/Losehill från Umeå! Ni får dessutom uppleva denna fantastiska liveakt för knappt halva priset mot vad de kostar att se i andra städer. Grattis på vårt tioårsjubileum, kära musikälskare!

Bandet hyllades unisont för debutalbumet ”Swing of sorrow” (2012), en dubbelskiva med hela 19 spår. DN:s Niklas Wahllöf gav albumet 5/5 och skrev bland annat ”Det är fruktansvärt bra. En fantastisk debut.”

Sedan ”Swing of Sorrow” släpptes har bandet bland annat samarbetat med Göteborgs Symfoniorkester och Norrlandsoperans Symfoniorkester, något som haft stor inverkan på de klanger och sound som hörs i de nya låtarna.

Våren 2014 släppte Winhill/Losehill låten ”Aifos”, som SVT PSL premiärspelade och stämplade ”Bäst Just Nu”. Nedan kan du kolla på videon till denna.

Så alldeles nyss släpptes albumet ”Trouble will snowball”, inspelat och mixat i Decibel Studios i Stockholm av Måns Lundberg (Veronica Maggios, Håkan Hellström mfl). Emil Wiksell på Gaffa gav skivan fem stjörnor och skrev följande “Men det är ändå ett av detta års bästa album, nu i början på året och likaså i slutet – lovar.”

Underjordiska dansbanan: Jonas de luxe
Vår egen krögare tar efter avslutad konsert (ca 00.30) kontrollen över kontrollen (den där mixern som kopplas till datorn heter så) och kröner kvällen med vilt blandad festmusik. Hiphop, pop & reggae blandas med klubbigare rytmer och toppas med gamla hits man inte kan motstå!

Välkomna, folk!