Blues de luxe: Mönsterås Bluesband + Clapton´s tårar

Datum: Lör 07/03 2015
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar/Blues Dinner klockan 19
Clapton´s tårar 19.30
Mönsterås 21.30, 2 set

150 kr kostar MBB, 50 kr extra för Clapton’s tårar samt ytterligare 150 kr för den som köper till Blues Dinner.
Eventuellt biljettöverskott (ej till Blues Dinner) saluförs i dörren.
Förköp finns här!

Från klockan 22 kostar entré till hela byggnaden 120 riksdaler, vilket inkluderar möjlighet att avnjuta MBBs andra set.

NYHET! Blues dinner
Köp grisen i säcken och chansa! Vi testar denna kväll ett nytt grepp i jakten på era sista små slantar… För 150 kr köper ni kvällens varmrätt, som lagas med säsongens råvaror efter kockens humör. Vi dukar med långbord med sikt mot scen. Middagen beställs samtidigt som biljettköp görs, på länken ovan. Smaklig spis!

19.30: Clapton´s tårar
Clapton´s tårar är en unik kombination av konsert, musikberättelse, teater och stå upp eller möjligen sitt ner. Med undertiteln “att gå i familjeterapi med sina musikaliska fäder” eller “vad är det för fel på Eric Clapton?” I korthet så avhandlas här hur Clapton höll på att bli femte medlem i Beatles, Charles Manson, dragkampen om Patti Boyd mellan George Harrison och EC, det idiotiska rasistuttalandet i Birmingham på fyllan och Clapton´s sons död som ledde till låten Tears in Heaven. Musiken och berättelsen framförs av Peter Bryngelsson på en unik samling specialbyggda gitarrer samt Lars Liljegren på keyboard.

21.30 & 23.00: Mönsterås Bluesband
Legendariska Mönsterås Bluesband firade i fjol smått fantastiska 40 år som aktiv orkester och släppte då även “40 years”. En samling med såväl egna kompositioner som tolkade godbitar framförda på engelska. Hela härligheten går att smaka av nedan men upplevs med fördel i källarvärmen på Kafé de luxe!

“40 years är en godbit för bluesälskaren, en entrébiljett till genren för den som har kvar att upptäcka den och ett bra exempel på att ju äldre druvor, desto bättre vin” skriver Peter Diedrichs för Barometern.

Efter konsert tar Dj AlfonS över underhållningen! Se separat programpunkt.