Rock 'n' Roll de luxe: Det blev handgemäng

Datum: Fre 06/03 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr entre från 22.00, förköp finnes!

Rock ‘n’ Roll de luxe tuffar vidare med ännu en fullmatad musikafton! En helkväll av gammal hederlig rock n’ roll, rockabilly, country och annan musik med ursprung i USA under förra seklets mitt.

18-22: Happy Hour de luxe – FRI ENTRÉ
Vi inleder kvällen med servering av mat och dryck till vår fyndiga Glada Timmen-meny. Just denna kväll har vi förutom fantastiska dj’s och 4 set av levande musik också Releasefest för öl från Skäggalösa Ångbryggeri

20.30 samt 21.30: Boogie Woogie Jansson
Hovs Hagas egen Fats Domino har flyttat till Skåneland, så det är en extra glädje för oss att ha honom här denna kväll! Han inleder med ett instrumentalt och lågmält set för att ackompanjera minglet, men tar till andra rundan (21.30) ton i mikrofonen för att höja tempen med klassiska gamla rocklåtar!

22.30 samt 23.30: Det blev handgemäng
Det Blev Handgemäng är ett Göteborgsbaserat band som spelar tung akustisk musik med foten i den amerikanska folktraditionens anda. Med inspirationskällor som Johnny Cash, Blind Willie Johnsson, Carter family och Tom Waits framför de originalkompositioner blandat med unika tolkningar. Debutskivan Bugalú släpps inom kort och redan nu kan du avnjuta den första singeln Bayou här nedan.

“Om du tar bandnamnet bokstavligt och tänker dig en bourbonstinn sydstats-bar där rednecksen pillar mustaschen med ena näven och svingar uppercuts med den andra så passar Det blev handgemäng utmärkt in på barens lilla scen. Med ett sprucket pa, sargade stärkare och en gammal Elvis-mik står de där och spottar fram träskblues som om det inte fanns någon morgondag. De krängande, kantiga låtarna eggar publiken till världens barbrawl och när uppträdet väl är i gång drar sig inte bandet själva för att börja svinga. Autentiskt så det förslår.” Skriver Daniel Claesson för GP.

Det Blev Handgemäng har bland annat spelat på: Pustervik Gbg, Woody West Gbg, Nefertiti Gbg, Club Nuggets Sthlm, Americana Roots Festival Gbg, Chilifestivalen Örebro, Nääsville Bluegrassfestival Ätran, Förband till C.W. Stoneking på Truckstop Alaska Gbg och nu äntligen besöker de Växjö och Kafé de luxe.

Kvällens Dj: Miss Dilly & JK Hurricane
Far & dotter Rock ‘n’ roll härskar vid grammofonerna kvällen lång! De inleder med lugnare country, bluegrass med mera och svänger framåt småtimmarna in på rockigare bitar, zydeco och rockabilly. Det är alltså old school american music ALL NITE LONG, så önskemål om Beatles eller – bevare oss väl – ännu nyare musik undanbedes vänligen!

Bar de luxe: Jesper Bohman
Växjösonen Jesper har rutin från svettiga spelningar på såväl Emmabodafestivalen som vid många av Malmös heta dansgolv på klubbar såsom Babel & Debaser. När han denna kväll gör sin debut vid Kafé de luxes mixer håller han dock igen på såväl volym som bpm. Han kommer att skämma bort oss med elektroniska rytmer, bas & mörker.

Välkomna!