Adam Evald + NYBOKAT: AstroMike▀

Datum: Fre 20/02 2015
Kostnad: 60 Riksdaler

Entré till båda våningarna från kl 21: 60 kr.

Kvällen börjar redan kl 20 med säsongspremiär för Klubb Kul, med såväl Jonatan Unge som Ankan Johansson på scen. Ni som besöker detta är välkomna att FRITT stanna och avnjuta kvällens båda konserter.

De som tycker musik är roligare än humor är välkomna ner i källaren så snart sista garvet ekat ut ur lokalen – ca kl 21.30.

22.00 AstroMike NYBOKAT!
AstroMike har i olika omgångar turnerat en hel del runt Europa, men har hemma i Sverige sällan spelat utanför hembygdens Malmö. Nu tar han dock steget till Kafé de luxe för att bjuda Småland ett smakprov av sina intensiva och drabbande poplåtar. Låtarna kommer att serveras avskalat och enkelt. Så här fint låter de samma på skiva:

22.30: Adam Evald
Adam Evald är en sångare och låtskrivare från Malmö som sjunger öppet och nära om uppbrott och försvinnanden. Hans texter och melodier beskriver kärlekens plötsliga död, vännens kyla och hur ensamhet och sorg tar vid. Med ackompanjemang av en mindre kammarensemble, bestående av violin, cello, kontrabas och piano, bjuds lyssnaren in till en intim upplevelse. Adam Evalds unga svävande popstämma skapar tillsammans med orkesterns dynamiska tonspektrum en känslostark värld där hopplösheten kämpar mot hoppfullheten; sorgsna låtar i dur står mot ödmjuka låtar i moll.

Sedan konsertdebuten i november 2012 har Adam Evald genomfört en Sverigeturné, två Europaturnéer, två turnéer i Japan, en i Ryssland och en i Kina. Han har också gett ut ett album – en 12”-vinyl med en livesession från Borgströmska Institutet i Malmö. Han öppnade även för Edda Magnason på Victoriateatern i våras och nu besöker han Kafé de luxe för en intim spelning.

AstroMike

Adam Evald

Foto: André Larsson