Bokrelease: Kalifornien – Stora drömmar, stora landskap

Datum: Fre 23/01 2015
Kostnad: 0 Riksdaler

After Work med bokrelease och levande piano i källaren från 18 till 22. Glada priser på mat och dryck enligt följande meny!

18.30 Tomas Polvall: Kalifornien – Stora drömmar, stora landskap

Kalifornien är så långt västerut det går att komma. Den som reser längre västerut hamnar i öster. Bättre västerut finns inte. Kalifornien har allt höga berg och väldiga öknar, milslånga stränder och redwoodskogar, San Francisco, Los Angeles och ett perfekt väder.

Åk en spårvagn uppför California Street, ta en annan spårvagn till Getty, fika på Caffè Trieste, simma i Yosemite, träffa surfare på Windansea Beach, besök en vinodling i Anderson Valley, vandra till en snöfylld spökstad högt upp i Sierras, upplev atmosfären i Mendocino, åk slalom i Big Bear Mountain, ta en färja till Angel Island och en annan till Alcatraz.

Tomas Polvall har gjort det tolv gånger sedan 1995, och han har träffat konstnärer och författare, bönder och tatuerare, en balettdansös och en hippieprinsessa och skrivit om det så att Kalifornien Stora drömmar, stora landskap har blivit ett fantastiskt läs¬äventyr.

Hans resor har inte blivit mer planerade, tvärtom. Snarare mer överraskande och öppna. Så möter han också kontrasterna i Kalifornien: högst och lägst, plus och minus, kallt och varmt, politiskt extremt och alternativt tänkande.

Boken ”Kalifornien – Stora drömmar, stora landskap” ger inblick i mångas olika liv, i ord och bild, som inspirerar till egna resor och möten.

19.15 Julia Ljungström

Om inte Julia Ljungström blivit kantor hade hon satsat fullt ut på jazzen. Då hade vi förmodligen både sett och hört henne mycket i både TV och radio. Nu hörs hon mest i kyrkorna i södra delen av Växjö, där hon är verksam som kantor.
Denna kväll bjuder hon på två set av jazz, på vårat piano i källaren.

Välkommen!