Transatlantic Cross Over de luxe

Datum: Fre 06/02 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

3 artister med olika ursprung spelar musik av vitt skiljt slag! 100 riksdaler avläggs i entré från 22 och framåt.

Som vanligt öppnar vi upp källaren redan kl 18 för after work – denna kväll spisar vi mat och dryck till tonerna av dj Rörstöms softa mix.

21.30: Lidia Svensson
Lidia Svensson tros har varit musiker i flera liv och lärde sig under det pågående spela piano i samband med sina första steg. Med hjälp av sång, gitarr, loopar och annat som låter skapar hon lesbisk grunge inspirerad av bland andra PJ Harvey och Portishead.

22.30: Mary Ocher (DE)
Mary Ocher är en Berlinbaserad så kallad DIY-artist med rötter i Moskva och förlutet i Tel Aviv som enligt egen utsago bemästrade den ädla konsten av låtskriveri redan som 11-åring. Hon är en multikonstnär med myror i brallan och har jämförts med storheter så som Kate Bush och David Bowie.

Enklast beskriver man kanske Mary som en avantgardisk singer songwriter vars produktioner anlagts i en bubbla avlägsen rådande populärkultur. Hon går från apokalyptisk folkmusik till lågmälda vaggvisor med en oroväckande självklarhet och har en stämma som är svårt att ta miste på.

Lyssna nedan på 2013 års King Khan-producerade “Eden”, den hyllade uppföljaren till 2011 års solodebut “War Songs”.

23.30 Sean Bradford (US)
Sean har lämnat ett liv på Broadway i New York för Berlin och dess pulserande underjord. Musiken hans hämtar inspiration från båda dessa universum och blandar influenser från kontemporär house med soul, swing och blues. En dansant avslutning på en fullspäckad afton!

Underjordiska dansbanan: Hard och Russin
När Hard uppe i baren mötte Russin vid mixern var succén ett faktum. Så nu flyttar vi duon ner i källaren för att hetta upp stämningen vid dansbanan. Deras indiedoftande mix kommer bjuda artister som Panda da panda, Markus krunegård, Icona Pop, Ebba grön och Björnstammen. Det ni!

I Gräddhyllans Vinylbar spisar samtidigt Hellouise välblandade pop- och rocklåtar från sina båda grammofoner. Från 60-tal till 90-tal, brett och smalt!

Bar de luxe: Sailor Moon & Sailor Sun
Kvällens sista och minsta (totalt 107 kg) dj-duo gör premiär just denna kväll. Detta genom att skämma bort oss med en blandning av indie och hiphop som toppas med väl valda guilty pleasures.

Välkomna!