Blues de luxe: Tomi Leino Trio

Datum: Lör 10/01 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar: 21
På scen: 21.30, två set
Från kl 22 entré till hela huset inkl Gräddhyllan.

Förköp finns här!

Tomi Leino Trio
Tomi Leino är en bluessångare, munspelare och gitarrist från Helsingfors. Som självlärd musiker har han ägnat nästan hela sitt liv åt att lyssna och spela blues och annan roots musik.

Medlemmarna i Leinos rytmsektion – Jaska Prepula på bas och gitarr samt Mikko Peltola på trummor.
Tomi Leino Trios musik bygger starkt på svängig urban blues, som bandet återskapar med en fräsch touch kväll efter kväll. Gruppens groove tänder publiken såväl på intima klubbar som på stora festivalscener.

Underjordiska Dansbanan: DJ Sockerlobbyn
När tonerna från våra finska gäster klingat ut i natten tar Sockerlobbyn över kontrollen i källaren. Ifrån sitt mixerbord kommer han med utgångspunkt från popens värld att blanda gammalt med nytt och fisförnämt med folkligt. Mestadels organiska tongångar men också lite data-dunka-dunka-plattor har han i sitt resediskotek. Det sägs att just Sockerlobbyn innehar rekordet i antalet spelade Håkan Hellströmlåtar på en och samma kväll. Ta med räkneverket och syna honom om du inte litar på sådana rykten. Men framför allt: Ta med dina bästa dansskor!

Gräddhyllans Vinylbar: Matsias
Kvällens dj-duo Matsias har tagit släden ända från svala Tolg för att få smaka på storstadens nattliga hetta. Från Gräddhyllans båda grammofoner ämnar de bjuda blandade godbitar kvällen lång. Duon har nyligen varit på vinylfyndarturné i Amerikas Förenta Stater och kommer därför att variera sin vanliga pop- och rockmix med en hel del direktimporterad folk/americana och annan musik som passar för en inre road trip en januarilördag ungefär på mitten av gågatan som gud glömde.

Välkomna!