Mellandagsjazz de luxe. OBS. ändrat spelschema!

Datum: Sön 28/12 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 20. Innan dess är entrén alldeles underbart gratis!

I många år firades i mellandagarna en årlig högtidsdag för Växjös alla jazzdiggare: Mellandagsjazzen på Oléo. När nu denna klassiska nöjesgruva slagit igen portarna tänkte vi plocka upp stafettrumpinnen och arrangera en egen variant av kvällen: Mellandagsjazz de luxe!

Kvällens konferencier är den växjöbördige basisten Joel Ring!

Serveringen under dagen ser ut som följer:
10-14: Helgdagsbrunch
15-18: Glada Timmen
18-22: Aftonmeny
Dessutom erbjuder vi kvällen till ära en specialkomponerad Jazzgryta för endast 95 kr. Detta är en mustig vegetarisk historia på linser & skogssvamp serverad med grillad Halloumi från Nablos mejeri.

19: Sleeping Beauty
Sleeping Beauty blir genom sin spelning på förra årets mellandagsjazz något av ett husband för tillställningen! Den Växjöbaserade jazz-kvintettens medlemmar har vuxit upp med den jazzmusik som hade sina bästa år 1950-1980, och det är just den musik de kommer att spela för oss denna kväll. Räkna med att få njuta bitar ursprungligen skrivna av Ellington, Adderley, Rollins & Kosma.

20: Annie & Charlotta
Innan Annie Carroll lämnade fädernestaden Växjö var hon en av våra allra mest aktiva sångerskor i vitt skilda sammanhang. Tillsammans med gitarrkometen Charlotta Andersson bjuder hon denna kväll ett tillbakalutat Bill Evans-set.

21: Daveby Four
En kvartett ledd av Philip Daveby som under sin tid på S:t Sigfrids Jazzlinje ofta spelade på våra jazzkvällar. Tillsammans med Andreas Pettersson, Erik Bengan Bengtsson och William Schotte kommer han att bjuda oss en blandning av egna alster och standards. Eftersom gruppen inte hittat på ett eget namn gjorde Kafé de luxe snabbt detta. Hoppas de gillar det…

22: Smüssel
Smüssel är en duo bestående av akustisk bas och sång som tillsammans skapar musik genom fri improvisation. Duon sammanflätar melodi, ljud och ord i ett akustiskt samspel som utmynnar i en elastisk ljudbild. Smüssel är Matilda Andersson och Joel Ring

23: Charlottas Burnin’ Trio
Burnin’ Jazz & Bebop med attityd, en massa känslor, starkt och svagt, vackra melodier blandat med distade riff och såklart en massa sväng! CB3 är en gitarrtrio bestående av unga musiker på uppsväng från olika delar av Sverige. Med debutskivan i bagaget samt fina recensioner är gruppen ett av de mest spännande och lovande unga banden just nu!

00: Jamsession
Direkt efter att Charlottas brinnande toner klingat ut välkomnar vi såväl kvällens aktiva musiker som allsköns jazzdiggare att stiga upp på källarestraden och bjuda oss sina improvisationer.

Jazz-Jockey: Jan Strand
Kvällen lång kommer Janne spela sköna vinyler från barkanten. Vi har tidigare njutit han och sonen Emils blandade blues-, jazz & rockplattor i Gräddhyllans Vinylbar, men denna kväll kommer han helt fokusera på jazzen inledningsvis för att sista timmen blanda in lite blues och soul i mixen. Ända till 01 ljuder hans låtar denna kväll!