Sköna Söndag: Per-Erik Bäckvall

Datum: Sön 23/11 2014
Kostnad: 0 Riksdaler

Sköna Söndag erbjuder som alltid: Levande lågmäld musik kl 20, avslappnad stämning, extra trevliga priser för studenter dagen/kvällen lång och som mörten på moset är entrén alldeles fri dagen lång!

Bygdens son Per-Erik Bäckvall har efter flera års exil i Göteborg flyttat hem till Värend, närmare bestämt metrolpolen Lästad. Pelle är uppväxt i en allmänt musicerande familj och har därför på ett eller annat vis ägnat sig åt musik hela sitt 29-åriga liv.

I Göteborg var han med och startade grunge-bandet Mad Man’s Choice, vilket han tvingades lämna vid hemflytten. Den goda bieffekten med detta är att han i och med detta istället började arbeta med eget material – och det är detta vi ska få smaka ikväll. Genren beskriver Per-Erik som progressiv pop och texterna behandlar relationer såväl som företeelser i vardagen.

Denna kväll har Pelle förutom ackegura med sig Mohedasonen Mikael Söderström på cajon. De kommer att bjuda akustiska versioner av de egna låtarna plus en överaskningscover i helt egen tappning.

Välkomna!