Muskelrock de luxe: Spiders + Devil's Gun▀

Datum: Lör 29/11 2014
Kostnad: 120 Riksdaler

Glada timmen i källaren 18-22.
Muskelrock värmer upp med goa plattor och – om vi känner dem rätt – trivsamma mjukhårda happenings!

120 kr från kl 22.

Devil’s Gun 22.30
Kronobergs nya metalkometer kom precis hem efter lyckade debutspelningar på Rock Bar Örebro och Copperfields Stockholm. Nästa steg mot Värends hårdrockshöjder är inspelning av en fullängdare under vintern som planeras släppas mot vårkanten.
Devil’s Gun lutar sig musikaliskt mot melodiös hårdrock med influenser från Airbourne och Accept och med en touch av Motörhead.

Hälsa på Devil’s Gun på Facebook.

Spiders 23.30
Kafé de luxefavoriterna Spiders kommer tillbaka med karismatiska Ann-Sofie Hoyles i spetsen och ett helt nysläppt album av klassiskt skönt klingande hårdrock!
Stoppet är ett av få i Sverige – eftersom bandet numera i första hand spelar i det så kallade utriket!
Spiders bildades i Göteborg 2010 och deras musik har beskrivits som ”70-talsosande hårdrock”, ”Motörheadstök” och ”riffparty” och rosats i magasin som Classic Rock, Record Collector och Sweden Rock för att nämna några.

I oktober 2012 släppte Spiders sitt debutalbum Flash Point som nominerades till P3 Guld för Årets Bästa Rock/Metal. Spiders har sedan dess turnérat flitigt i Skandinavien och Europa tillsammans med band som Graveyard, Kvelertak och Blood Ceremony.
Missa inte denna tajta urladdning, utan strecha upp nackkotorna inför nästan en timmes oavbrutet kvlitets-headbangande!

www.wearespiders.com

Underjordiska Dansbanan: HumleDumlen
Den som har spänst i öronen efter att Spiders sista toner klingat ut i natten, gör bäst i att stanna kvar i källaren. Dj HumleDumlen må ha ett vänligt namn, men musiken är betydligt ruffigare. Rockiggt men dansant är ledordet när HumleDumlen dammar på med hits av artister som The Hives, Bloc Party, Ebba Grön, Nicole Sabouné, M.I.A.

Gräddhyllans Vinylbar: Sir Alan of London
Med backen fylld av soul-, funk- & diskoskivor i första hand från det förlovade sjuttiotalet kommer Sir Alan att bjuda oss ett adligt groove denna kväll. Hans ständiga assistent von Maydall hjälper den osäkre dansören att hitta rätt med fötterna på stadens minsta dansgolv!

Bar de luxe: Casper
Den som hör musiken som Casper spelar kan lätt föreställa sig en ganska åldrad dj. Men kvällens bar-dj är ung och vital så det förslår, förmodligen bara hälften så gammal som den musik han spelar för oss. Brittiskt sextiotal blandas med en del progg och annan inhemsk musik från svunna tider.

Välkomna!

Devil’s Gun

Spiders

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu