Frantic Sunday + I am Panda

Datum: Sön 14/12 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 22.

Vi fick mersmak av gårdagens Musikhjälpen de luxe – och kör tillsammans med vår personal och våra bar-dj’s ännu en kväll för att samla in pengar till Musikhjälpen 2014. Alla bidrag som inkommer under kvällen dubblar Kafé de luxe och skickar till Så bring your CASH, folks!

22.30: I am Panda
[ai æm ˈpæn.də] en pop-rock-musikgrupp som enligt egen utsago består av fyra av Växjös mest begåvade och mest anonyma musiker. Med ett unikt trumspel och basgångar som är väldigt svåra, sätts grunden för denna moderna rockorkesters verk. De sägs också vara bortskämda med två duktiga gitarrister varav en t.o.m kan sjunga samtidigt som han spelar på gitarren. Förutom att ha släppt ett gäng välproducerade musikvideos har bandet också hunnit med en turné i vad de själva påstår vara pop-rockens hemland; Vitryssland. “De låter väldigt bra på skiva men det är deras liveakt som gör dem till ett av Växjös skönaste band!” har folk utropat om dem i förbifarten.

www.facebook.com/IAmPandaBand

23:30: Frantic Sunday
Uppsalabandet Frantic Sunday har gjort över 100 spelningar i USA, Kanada, Tyskland, Tjeckien, Norge och Sverige. Bandet gjorde internationell festivaldebut framför 4 000 fans på Sazavafest, åkte sedan på turné i Nordamerika, och gjorde sedan sin första Tysklandsturné. I Sverige har bandet haft en singel på MTV-rotation, en annan på P3-rotation, spelat på Hultsfredsfestivalen, Peace and Love och Way Out West. Men framför allt har de spelat på det där fräsiga stället i Småland – Kafé de luxe! Detta skedde i början av 2011 och gav stadens popälskare mersmak – så nu kommer detta eminenta och energiska fest-pop-band tillbaka till vår älskade källare!

Debutalbumet spelades in under vintern 13/14 i Polarstudion av Lennart Östlund (Led Zeppelin, ABBA, Ramones). Ninetone Records signade bandet i april och släppte singeln “The Skies” i juni, som första dagen klättrade till 6:e plats på iTuneslistan.

3 september släpptes singeln “Heartbeats and Soundsystems” och 22 oktober släpps debutalbumet “Frantic Sunday”. Det blir det första stora släppet för Sveriges nästa stora band. Stay Frantic.

“5/5…Så bra att jag vill sätta en sexa…inget mindre än magiskt Jag lämnar scenen mållös, utpumpad och totalt lycklig. Jag har sett framtiden, och framtidens namn är Frantic Sunday.” David Olgarsson, Dagbladet Sundsvall.

www.franticsunday.com

Förköpsbiljetter hittar du här

Underjordiska Dansbanan: DJ Jocke Wallgren
Vår förnämlige disk-Jocke har till och från bjudit oss på yster dans i snart fem år och kan bland annat skryta med att ha vevat vax på smått mytomspunna Lokal Bar innan detta stängde (för 10 år sedan?). Men Jocke behöver inte skryta – istället kan han bara spela sina ytterst väl valda pop-, indie-, electro- och rocklåtar. Kanske smyger han också in en och annan soulstänkare framåt småtimmarna. OBS. Herr Wallgren tillhör de stolta dj’s som inte strömmar hem låtar under sitt set, så den som vill önska en låt av honom denna kväll får vara beredd att antingen välja mellan hans egna förslag och betala hutlöst eller gå upp en våning till:

Bar de luxe: Musikhjälpen boys
Uråsasonen Tasio & reggaebasisten Barck planerar att starta upp kvällen med lite god baktakt av såväl inrikes som utländskt fabrikat. Lee scratch perry och andra av sjuttiotalets dubhjältar kommer att spisas glatt. Till baktakterna bjuds instrumentala popbitar, och också en näve hiphop. Och som utlovats kommer denna sköna musikaliska meny varvas med ERA EGNA ÖNSKELÅTAR! Japp, till fyndpriset 100 kr får kvällens alla gäster sin önskelåt spelad – t.o.m om den är ganska dålig! Är den RIKTIGT dålig kan våra dj’s kräva en extra summa för sveda och värk. Pengarna dubblar vi sedan innan de skickas till Musikhjälpen!

Gräddhyllans vinylbar: Alo & Andy
Denna kväll bjuds hårdare tag än vi är vana vid i baren. Alo & Andy spelar låtar med såväl inslag av såväl distortion som dubbeltramp och i bästa fall klingande kastratsång från 70- och 80-talet. Låt oss kalla det rock, kort och gott! Är de båda på humör låter kanske också de er önska en och annan stänkare mot ett generöst bidrag i bössan. Testa vetja!