Swedish red Elephant

Datum: Lör 04/10 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr till hela huset från kl 22. Den som – för blott 20 kr extra – vill uppleva hela konserten med Maxi Dread rekommenderas att ankomma till källaren senast 21.30.

Underjordiska Dansbanan: Swedish Red Elephant
Runt midnatt, efter konserten med Maxi Dread bjuder dj-duetten Swedish red Elephant upp till dans i källaren. Bakom det kanske mystiska dj-namnet döljer sig ett riktigt par i kärlek, tillika två av nejdens allra mest begåvade popmusiker. Om de spelar musik som bara är hälften så svängig som deras egenskapade (i banden I don’t speak french och Stranded Mermaid), kommer ni att dansa obönhörligt. Dock hoppas vi att de är aningen mer storsinta än så, och även bjuder andra artisters låtar. Då kan vi nog vänta oss såväl organiska som elektroniska pop- och indiebitar från nu och då – när och fjärran – okänt och örhängen.

Gräddhyllans Vinylbar: Dusty & Dilly
Det kan se ut som att kvällens eleganta dj-par kommer direkt från 50-talets Mississippi, men i själva verket kommer de från Lammhult och nutiden. Den sistnämnda tidseran slipper ni dock höra av denna kväll – för musiken som spelas är minst 45 år gammal, med undantag från ett fåtal nyare inspelningar som ändå klingar av just amerikanskt femtiotal. Dusty & Dilly är för övrigt två av krafterna bakom höstens kommande klubbsatsning: “Rock de luxe” – som med start lördagen 18 oktober kommer att erbjuda helkvällar av klassisk rock n’ roll, rockabilly etc.

Bar de luxe: Bröderna Alfredsson
Familjen Alfredsson är trogna besökare på många av våra konserter. Denna kväll offrar dock bröderna Jakob och Erik kvällens blueskonsert för att istället bjuda på musikalisk brödraglädje ifrån dj-mixern uppe i baren. Mer precist handlar det om en blandning av högt och lågt såväl som gammalt och nytt. “Från lättsmält punk till folkiga toner och allt däremellan”.

Välkomna!