Björns Vänner + Club K▀

Datum: Lör 22/11 2014
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr till hela huset från kl 22. GLada timmen i källaren Quiz kl 20 (se separat programpunkt), Club K på scen 22.30, Björns Vänner 23.30.
Förköpsbiljetter finner du som vanligt här.

22.30: Club K
Trots att detta kristianstadsbördiga band är såväl rutinerat, svängigt och fantastiskt lyckas jag inte hitta många ord om dem på den världsvida nätet. Men klicka till på spelaren nedan så hajjar du direkt att det handlar om dansanta lyckliga melodier som du inte vill mista en fredagskväll i november!

23.30: Björns Vänner
Björns vänner bildades i Skånes huvudstad för snart femton år sedan. De släppte några EP:s, ett album och en samlingsplatta, utgivna av Malmös Seymour Stein, Magnus Bjerkert, och hans Adrian Recordings. Bandet försvann i princip spårlöst 2005 och förvånade många när de tidigare i år helt plötsligt återuppstod ifrån de döda. Deras spelning på Malmöfestivalen var kaotisk på helt rätt sätt och bandet har nu släppt en alldeles ny skiva.

I Björns Vänners låtar ligger texterna alltid långt fram i mixen, och präglas av stora känslor kring smala perspektiv: självironi, -ömkan och -utlämning kryddat med en rejäl nypa humor för balansens skull. Låtarna behandlar människor i diverse stadier av krisande och bjuder inte lösningar som verkar vara annat än tillfälliga, uppgivna kompromisser.

Björns Vänner släppte 1 oktober albumet “Ni har stulit våra drömmar” som tex kan avnjutas i rutan nedan. Och självklart är de heta på gröten när musiken från detta ska förmedlas live!

Underjordiska dansbanan: Skattjakt
Dj-duon Skattjakt ser vanligtvis till att vända upp och ner på den egna klubben – Lilla Klubben – på Café Söderport i Kalmar. Denna kväll tar de tåget till landets solfattigaste stad för att lysa upp vår kväll med glad, lycklig, frustrerad och allmänt dansant popmusik!

Bar de luxe: Mister Zizmond & Mäster Mats
Dessa båda gentlemän har spelat mängder av levande musik tillsammans – på såväl glassiga stockholmsklubbar som inrökta barer i Zagreb. Denna kväll sprider de dock musikalisk lycka i form av en hel massa god gammal garagesoul. Med inslag av balkansväng, förstås – Balkan Bookings har landat på Kafé de luxe!

Gräddhyllans Vinylbar: The Breaks
Om du känner igen de båda yngligarna bakom skivspelarna ikväll beror det nog på att de är desamma som tidigare hållt i källarens popquiz. Så här beskriver de själva klubben de tar med sig till Gräddhyllan denna kväll: “The Breaks handlar om att skapa en soft atmosfär och häng där man inte är rädd för att gå tillbaka till rötterna och spela den musik som ligger närmast hjärtat. Kom förbi och skåla medan The Breaks fixar svänget på Gräddhyllan genom att leverera det bästa inom funk, soul och hiphop. Beats, breaks och bärs helt enkelt.”

Välkomna!

Foto: André Larsson