Nemis de luxe: Röjsåg + MaidaVale + Bobo Billman▀

Datum: Ons 17/09 2014
Kostnad: 70 Riksdaler

70 kr från kl 21, speltiderna är preliminära. Den som besöker kvällens DocLounge välkomnas varmt att stanna kvar på konserterna.

Nemis de luxe är ett samarbete mellan Studiefrämjandet & Kafé de luxe som just denna kväll återuppstår efter att ha legat i malpåse i drygt ett års tid. Vi tänker oss att detta är första kvällen i en rad i höst.

21.30: Bobo Billman
Vår käre stamgäst tar ton direkt efter filmens eftersnack, så stanna i stolarna! Denne lokalt legendariske musikern har spelat gitarr sedan han var sju år och på senare år lärt stora delar av Växjö´s musiker att traktera gitarr, bas & andra instrument. Bobo Billman inleder kvällens musikaliska spis med akustisk gitarr och sång.

22.30: MaidaVale
Ett stockholmsbaserat rockband med rötter i lika många städer som antalet medlemmar, nämligen Jönköping, Söderhamn, Linköping och… Växjö! De fyra unga damerna i bandet blandar tunga riff á la 70-tal med runda, blå bluestoner som tränger igenom skog och sten och inte lämnar en människa oberörd. Sedan starten 2012 har de ständigt utvecklats och förnyat sitt sound. De fortsätter hela tiden att skapa nya vägar att gå och hitta outforskade områden att äntra. En uppskattad live-akt som sticker ut från mängden och sägs få hela atmosfären att svänga med. Du hittar bandets EP på Spotify och en hel del matnyttig info på Facebook.

23.30: Röjsåg
Högljudd Vislandakvartett som beskriver sin musik som ”hardcore-dopad rock’n’roll med inslag av glesbygdsromantik”, och det låter ju fint, det. Röjsåg har – med viss tid i dvala – funnits sedan tidigt 2000-tal, men både musikalisk yttring såväl som bandkonstellation har genom tidens gång förändrats. Bandets primära mål är att genom sina spelningar framkalla ett helvetiskt ös såväl på scen som framför.
Kolla in på www.rojsag.com för musik, videos och annan röjsågskonfekt.

Mellan konserterna spelar Nemis själva musik från dj-mixern.

Varmt välkomna!

MaidaVale

Röjsåg

Foto: André Larsson